Notes de premsa

Un estiu replet d’esport a València

 • ,

Deporte playa Valencia

La Fundació Esportiva Municipal de València ha preparat un estiu replet d’esport, diversió i entreteniment per a totes les edats, prestant especial atenció als escolars de la ciutat que durant els pròxims mesos es troben en període de descans estival.

El final del curs escolar, i amb això l’arribada de les vacances, es converteix en un moment excel·lent perquè els menors practiquen esport i cerquen alternatives que els permeten estar entretinguts sense deixar de costat l’activitat física. Per aquest motiu, la Fundació Esportiva Municipal posa en marxa cada any una àmplia oferta d’activitats lúdic-esportives. La completa proposta esportiva estival per a la temporada de 2018 es classifica en diversos grups, cadascun d’ells amb els seus corresponents programes diferenciats segons l’activitat.

En primer lloc es troben les Piscines d’Estiu, una refrescant i divertida solució per a combatre les altes temperatures en els pròxims mesos. Enguany, les piscines a l’aire lliure de la ciutat ofereixen al voltant de 2.000 places per a cursos de natació i altres activitats aquàtiques a les quals poden accedir ciutadans i ciutadanes de totes les edats i nivells.

Però l’estiu també és platja, i més en la nostra ciutat que compta amb diverses platges urbanes amb excel·lents condicions per a la pràctica esportiva sobre l’arena o al costat del mar. En aquest sentit, s’ha elaborat un pla d’activitats en la platja que inclou modalitats esportives com la vela lleugera, exercicis en l’aigua, vòlei platja, futbol o rugbi sobre l’arena, que serviran per a entretenir i divertir als més xicotets de la casa.

El programa d’Escoles Esportives d’Estiu, organitzades en col·laboració amb diferents federacions i entitats esportives de la ciutat amb la col·laboració de Divina Pastora Seguros, permet combinar l’esport i la diversió amb el caràcter educatiu d’aquest projecte multidisciplinar. Està dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 18 anys, ve desenvolupant-se des de 1996 i són els propis tècnics de les Escoles Esportives els que s’ocupen d’impartir les activitats als alumnes. Enguany, s’ofereixen 5.600 places en diferents centres esportius de la ciutat, amb una variada proposta esportiva que permeta facilitar la conciliació familiar. Consulta ací tota l’oferta.

  • 13 Campus d’Estiu.
  • 470 places a preus populars.
  • 447 places bonificades per a xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social.
  • Xiquets i xiquetes dese 3/5 anys fins als 16/18.

A l’estiu no tot va a ser fer esport, també cal gaudir veient enfrontaments esportius en directe en les instal·lacions esportives municipals de la ciutat. L’agenda d’esdeveniments esportius participatius, competitius o d’exhibició, tampoc descansa durant els mesos estivals. Així doncs, entre els mesos de juny i setembre se celebraran a València 35 esdeveniments esportius de tota índole i disciplina, per a no deixar de gaudir del bon esport a l’estiu.

Com a novetat per a enguany, cal destacar que les classes del “Programa Esport i Salut”, que durant tot el curs s’han estat desenvolupant en les instal·lacions municipals, es traslladen a la platja durant els pròxims mesos per a completar la repleta oferta estiuenca de la resta d’activitats gratuïtes en la platja que tant èxit han tingut en els últims anys (ioga, tai txi, fitness llatí, etc.)

Finalment, l’Escola de Grumets, situada en la Marina de València, és una altra de les activitats estiuenques per a enguany. Dirigit a escolars d’entre 6 i 14 anys, aquesta proposta ha sigut dissenyada amb la finalitat d’aportar als participants coneixements i experiències de l’entorn nàutic i marí. Finalment, completen el programa estival, les activitats en l’Escull de la Malvarrosa, instal·lat a 3,5 metres de profunditat dins de la zona delimitada per al bany de la platja de la Malvarrosa. Entre altres esports, es podrà practicar paddle surf, caiacs i snorkel molt prop dels mateixos esculls.