Premios al Mérito Deportivo Ciudad de Valencia

Premios al Mérito Deportivo Ciudad de Valencia

Los Premios al Mérito Deportivo Ciudad de Valencia reconocen los mejores resultados deportivos logrados durante el año anterior, así como la labor en favor del deporte, realizados por las entidades y los deportistas valencianos o que hayan desarrollado su labor en Valencia.

 

VER BASES DE LA CONVOCATORIAAny 2021. XXII Edició

L’esport valencià ha tornat a reunir-se un altre any més per a premiar als principals esportistes, clubs, federacions i altres entitats que majors mèrits van contraure durant l’any passat 2021. L’edició XXII dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València s’ha celebrat en la vesprada de hui en la saló d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina, amb la presència de la fins ara regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé.

Durant l’acte, que ha tingut com a lema i fil conductor ‘Somriure’, s’han atorgat un total de 29 premis per a reconéixer el treball dels clubs i esportistes de la ciutat de València. S’han premiat tots els àmbits esportius, des de l’esport escolar, passant pel popular o l’esport adaptat. Així com el treball dels voluntaris, les organitzacions implicades en el desenvolupament dels esdeveniments esportius o el Premi Amorós, que reconeix tota una vida vinculada a l’esport i que enguany ha sigut per al President d’Honor del Llevant UD, Francisco Fenollosa “Paquito”.

Esport d’alt nivell

Respecte als premis dels esportistes d’alt nivell, el premi a l’esportista més destacat ha sigut en aquesta edició per a Carlos Domínguez Capilla, medalla d’Or en el Campionat d’Europa de Frontenis i medalla d’Or en la Copa del Món. En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Tamara Icardo Alcorisa, Campiona d’Europa de pàdel i Campiona del Món amb la Selecció Espanyola en 2021. Respecte als esportistes amb discapacitat, el jurat ha triat a l’atleta Elena Latre i al futbolista Sergio Alamar. Latre va aconseguir la medalla ore en pes, plata en disc i bronze en javelina en el Campionat d’Espanya d’atletisme per comunitats autònomes i or en javelina i plata en pes en el Campionat d’Espanya Liberty Promeses paralímpiques d’atletisme. Per part seua, Alamar va estar present en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 celebrats l’any passat.

Los Premios al Mérito Deportivo 2021 reconocen a los mejores deportistas y entidades del pasado año

Los Premios al Mérito Deportivo 2021 reconocen a los mejores deportistas y entidades del pasado año

En la categoria del club o equip esportiu més destacat, el Club Antares s’ha proclamat vencedor per la seua participació en el Campionat d’Espanya amb 50 gimnastes, obtenint 4 campions d’Espanya, 2 subcampions d’Espanya, 3 tercers llocs en la general i 47 medalles en aparells. Quant al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional, s’ha decidit premiar al València Basket per per haver sigut campió de l’Euro Cup Women i Supercampeón d’Europa (SuperCup Women). A més, s’ha retut homenatge a la, fins fa poques setmanes, jugadora del València Bàsket, Ana Gómez.

Esport Escolar i Esport Popular

L’esport escolar també ha sigut protagonista dels Premis i els triatletes Sara Moreno González i Pablo Martínez Sebastiá, han rebut el Premi a l’Esportista en Edat Escolar més destacada i a l’Esportista en Edat Escolar més destacat, respectivament. Cal dir també que, en categoria femenina, Blanca Ferrando (Real Club Naútico de València) ha rebut la menció de plata i Violeta Bacigalupo (CGR Benimaclet) la menció de bronze.

En categoria masculina, la menció de plata ha sigut per a Carlos Espí del Real Club Naútico de València i la de bronze l’ha rebuda el gimnasta Cherwin Soriano del Club Antares València. Dins del mateix àmbit, l’esportista amb discapacitat més destacada ha sigut Andrea Yuste, pels seus múltiples assoliments en el món de l’atletisme adaptat.

Per part seua, el club Gym-Val ha aconseguit el premi al Club en Edat Escolar més destacat, categoria que també ha atorgat una menció de plata al Real Club Náutico de València i una de bronze al CB Astros. Finalment, el Club Esportiu Zafranar ha rebut el premi a l’Entitat que més ha donat suport a l’Esport en Edat escolar.

La passada edició va estar marcada per la pandèmia, per aquest motiu els premis a l’Esportista més Destacat i a l’Esportista més Destacada de l’Àmbit Popular no van poder ser entregats pel fet que aquest va ser quasi inexistent. Enguany els esportistes guardonats són Llorenç Miralles en la categoria masculina, i les germanes Carmen i Ana Amaro, que han rebut de manera conjunta el premi a l’Esportista de l’Àmbit Popular més destacada.

Voluntariat esportiu

Dins d’aquesta categoria, Teresa Henares i Antonio José Asensio s’han alçat amb el premi a la voluntària i el voluntari més destacat, respectivament. La Fundació Diagrama ha sigut premiada com l’entitat que més ha donat suport al moviment del voluntariat.

Els Premis al Mèrit Esportiu reconeixen, a més, a aquells mitjans de comunicació i periodistes que difonen la realitat esportiva de la ciutat de València. En aquest cas, el premi han anat a parar al mitjà digital YOSOYNOTICIA.

A més, en aquesta edició també s’ha premiat a l’entitat no esportiva que més ha promogut l’esport. Segons el veredicte del jurat, CocaCola Europacific Partners ha sigut la premiada en aquesta categoria. D’altra banda, el València Club Halterofília també ha rebut un premi, per promoure la igualtat de gènere en l’esport.

Homenatge a Francisco Fenollosa “Paquito”, Premi Amorós al Mèrit Esportiu

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València, un dels guardons més especials, ha sigut atorgat a Francisco Fenollosa “Paquito”, President d’Honor del Llevant UD, amb més 71 anys com a soci granota i que ocupa un lloc com a directiu des de fa més de dues dècades.

L’acte ha pogut seguir-se en streaming a través del canal de Youtube de la FDM i ha sigut presentat pels periodistes Laura Grande i Sergi López, i ha comptat també amb actuacions de fit kid i hip hop a càrrec del Club Illusion.