Notícies

#BeActive: tota la programació de la Setmana Europea de l’Esport

 • ,

La huitena edició de la Setmana Europea de l’Esport, iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme, se celebrarà entre del 23 al 30 de setembre pròxims amb especial protagonisme a la ciutat de València. La Setmana Europea de l’Esport se celebra de manera simultània en tots els països membres de la UE i altres de la resta del continent que s’han anat sumant des de 2015, arribant a adherir-se fins a 41 països en l’edició de 2021.

L’Ajuntament de València i la seua Fundació Esportiva Municipal, han volgut sumar-se a aquesta iniciativa per huité any consecutiu, amb una setmana de portes obertes de les instal·lacions esportives municipals, així tota la ciutadania que encara no coneix les nostres instal·lacions puga acostar-se i pràctica l’activitat que trien de manera gratuïta. En aquesta edició de 2022, any europeu de la joventut, després de dos anys de severes restriccions a la pràctica esportiva en recintes tancats, volem que la Setmana Europea de l’Esport torne a batre els registres de participació en les activitats que promovem, a favor d’una vida saludable basada en l’exercici físic i l’alimentació adequada.

#BeActive: tota la programació de la Setmana Europea de l'Esport

#BeActive: tota la programació de la Setmana Europea de l’Esport

Com a novetat enguany s’han programat una sèrie d’activitats de promoció pretenen atraure a ciutadans i ciutadanes, per la qual cosa s’han previst realitzar-les en espais oberts pròxims a la instal·lació esportiva.

“Volem convidar a totes les persones de València que vulguen gaudir de l’esport, que tinguen contacte de manera habitual, curiositat o vulguen iniciar-se en algun esport a la ciutat i aquesta és una gran setmana per a fer-ho. El moment per a acostar-se i conéixer nous esports, continuar desenvolupant aqueixa passió o aqueix hobby. Iniciatives com esta ens continuen referenciant i enfortint com una de les capitals de l’esport a nivell europeu i aqueixa és la línia que continuarem mantenint des de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València”, ha indicat Javier Mateo durant la presentació.

Totes les activitats promocionals són GRATUÏTES i obertes a tot el públic.

ACTES I ESDEVEMIMENTS ESPORTIUS

L’agenda esportiva de la ciutat de València compta amb diversos esdeveniments esportius de caràcter nacional i internacional que se celebraran als nostres carrers o instal·lacions esportives. 

 • Actes commemoratius del XXXI Dia de la Pilota Valenciana. Del 19 al 25 de setembre en la Plaça de l’Ajuntament. +info.
 • Trofeu Ciutat de València – Presentació València Basket. 23 de setembre, a les 20:30h. en el Pavelló Font de Sant Lluís.
 • 29a edició de la Travessia nadant al Port de València – Campionat Autonòmic d’Aigües Obertes 2022. 24 de setembre, a les 09:00h. en La Marina de València. +info.
 • The Intrepid Race. De el  23 al 25 de setembre en el Real Club Nàutic de València. +info.
 • Trofeu València Copa Infantil de Vela Unicef. 24 i 25 de setembre en el Real Club Nàutic de València. +info.
 • II Nationale-Nederlanden Plogging Tour València. 25 de setembre a les 09:45h. en els voltants del Pont 9 d’Octubre. +info.
 • XVII Marxa Cicloturista Comunitat Valenciana. 25 de setembre a les 08:30h. en els voltants del Palau Velòdrom Lluis Puig. +info.
 • València European Paracycling. 25 de setembre a les 9:30 h. en el José Ballester Gozalvo. +info.

CLAUSURA #BEACTIVE VALÈNCIA 2022

Com a esdeveniment de clausura d’aquesta SED 2022 a València, s’ha programat un esdeveniment de promoció esportiva i de participació popular en la Plaça de l’Ajuntament de València. Estes classes multitudinàries han sigut organitzades amb la col·laboració de ANEP (Associació Nacional d’Entrenadors de Pilates i Ioga). 

#BeActive: tota la programació de la Setmana Europea de l'Esport

#BeActive: tota la programació de la Setmana Europea de l’Esport

L’esdeveniment es desenvoluparà des de les 18:00 a les 23:00h del divendres 30 de setembre.

 • 18:00h. Presentació de l’esdeveniment i de les activitats i espais esportius: jocs de psicomotricitat, jocs tradicionals, karate, pàdel, beisbol, escacs, triatló, handbol, rugbi, judo, parkour…
 • 18:30 a 19:15h. MasterClass de Ioga.
 • 19:45 a 20:30h. MasterClass de Pilates.
 • 22:00 a 22:45h. Marató de Cubbà Nit.
 • 23:00h. Clausura.

La vetlada serà d’accés lliure i tindrà sempre caràcter gratuït per als participants.

PORTES OBERTES EN LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS

Les instal·lacions esportives municipals obrin les seues portes a tots/as els/as ciutadans/as durant la Setmana Europea de l’Esport. Cadascuna d’elles ha programat un complet calendari d’activitats esportives i activitats físiques en les quals es podrà participar seguint les instruccions de cadascun dels organitzadors que en molts casos es tracta de clubs esportius la ciutat. Per a les instal·lacions serà necessari apuntar-se en els horaris habilitats per cada centre fins a completar l’aforament.

 • POLIESPORTIU EL CARMEN. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a la sala de musculació, al bany lliure, a les pistes d’esquaix i a les classes dirigides d’aiguagim, ioga, pilates, gimnàstica de manteniment, taitxí i GAP.
 • POLIESPORTIU BENIMACLET. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a les pistes de tennis i pàdel i a les classes dirigides de pilates, gimnàstica de manteniment, fitness llatí i balls de saló.
 • ESTADI DEL TÚRIA: Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a pista d’atletisme i a la sala de musculació.
 • PALAU VELÒDROM LLUÍS PUIG. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a pista d’atletisme.
 • PAVELLÓ MALVA-ROSA. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a la sala de musculació i a les classes dirigides de pilates.
 • POLIESPORTIU CABANYAL – CANYAMERAL. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a la sala de musculació i a les pistes d’esquaix.
 • PAVELLÓ FONTSANTA. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a les classes dirigides de ioga.
 • PAVELLÓ FONT DE SANT LLUÍS. Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta al bany lliure i a les classes dirigides d’aiguagim.
 • COMPLEX ESPORTIU CULTURAL PROVEÏMENTS. Jornada de portes obertes el dissabte 24 de setembre. Fitness, BodyBalance, BodyPump, GAP, CORE30, bany lliure, spa, fitnes, etc. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail abastos@deportivoabastos.com o telèfon 963130049.
 • PISCINA AYORA. Durant la setmana del 26 al 30 de setembre totes les activitats dirigides es realitzaran en l’exterior del recinte i seran gratuïtes. To, BodyBalance, BodyPump pilates, ioga, combat, Xtremefit, Zumba, etc. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail ayora@centrosupera.com o telèfon 963318104.
 • POLIESPORTIU VERGE DEL CARME – BETERÓ. Durant el cap de setmana del 24 i 25 de setembre, el lloguer dels camps de futbol 7 serà a preu reduït (26,60€/h). A més, entre el 26 i el 30 de setembre, les entrades per a les activitats dirigides i la sala fitness es podran adquirir per 1€. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’app, en la web: https://fhcv.es/betero/ o el telèfon 963389086.
 • CENTRE ESPORTIU LA CREU DEL GRAU. Del 26 al 30 de setembre, en horari de 10.00 a 12:00h i de 17.00 a 21:00h., MasterClass d’halterofília, en la qual s’ensenyarà la tècnica dels moviments olímpics. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail: haltervalencia@hotmail.es.
 • POLIESPORTIU L’HÍPICA. El dia 23-09-2022 en horari de vesprada (de 17.00 a 20:00h.), s’impartiran MasterClass de tennis o de pàdel (a triar per l’usuari), de 50 minuts de duració. Inscripcions en la pròpia instal·lació o en l’e-mail info@lahipica.com. Necessari portar raqueta o pala.
 • POLIESPORTIU MALILLA. Classes gratuïtes per a xiquets entre els 5 i els 15 anys. Les activitats seran: CicloKids (dilluns i dimecres); CrossKids (dimarts i divendres); DanceKids (dimecres) i Hitt (dijous). Totes les activitats tenen el mateix horari, de 17.10 a 18:00h. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail info@polideportivomalilla.com, en el telèfon 960018776 o a través del Whatsapp: 652834346.
 • POLIESPORTIU MARXALENES. Els dies 26 i 27, jornada de portes obertes per a practicar zumba, ioga, pilates, gap, cardiotono, tbc i aquafitnes. Els horaris d’aquestes activitats poden consultar-se en la web www.polideportivomarxalenes.com. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail recepcion@polideportivomarxalenes.com o en el telèfon 963400490.
 • POLIESPORTIU RAMBLETA. El divendres 23 i el divendres 30, jornada de portes obertes perquè qui ho desitge puga gaudir del centre i de les seues activitats de manera gratuïta. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail inforambleta@forus.es o el telèfon 960663825.
 • COMPLEX ESPORTIU-CULTURAL PETXINA. El diumenge 18, de 09.00 a 14:00h., jornada de portes obertes perquè qui ho desitge puga gaudir del centre i de les seues activitats de manera gratuïta. Inscripcions en la pròpia instal·lació, en l’e-mail infopetxina@fncv.es o el telèfon 963820426.
 • PAVELLÓ SANT ISIDRE. Durant la Setmana Europea de l’Esport, de dilluns a divendres i de 17.00 a 21:00h., es podrà compartir una sessió d’entrenament de futbol sala, amb els jugadors i tècnics de l’equip del València Futbol Sala. Inscripcions en la pròpia instal·lació (valenciafutbolsala.es), en l’e-mail pmsisidro@valenciafutbolsala.es o el telèfon 650910682
  • POLIESPORTIU NATZARET:
   – Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir al bany lliure, a les pistes de tennis i frontó.
   – El Club LGTBI+ Samarucs València organitza el dissabte 24 de setembre jornada de portes obertes de natació en la piscina de 16 a 19 hores.
   – D’altra banda, el Club Natació Artística Atlantis farà el propi aqueix mateix dissabte de 10.30 a 14.30 amb una activitat de natació sincronitzada.
   – A més, el Club esportiu C. Ave Mª de Penya Roja organitza el dimarts 27 de setembre una jornada de bàsquet des de les 17.30 a les 19.00 (edat 14-15 anys) i el dia 29 de 19:00 h a 20:30 h.
   – El Club de tir amb arc Arc València realitzarà una sessió el dimecres 28 de setembre de 10.00 a 13.00 hores.
   – El CD Waterpolo Túria ho farà amb el waterpolo des del dilluns 26 fins al dijous 29 de setembre des de les 17.30 fins a les 19.30 (nascuts fins al 2009).
   S.D. CORRECAMINOS organitza jornada de triatló el dilluns 26 i dimecres 27 des de les 17.30 fins a les 21.30 amb cita prèvia en: https://triatlon.correcaminos.org/
  • El Club de Bàdminton San Fernando també ha organitzat una jornada d’activitats el dia 26 de 10:00 a 12:00 del migdia. 
 • POLIESPORTIU BENICALAP: Durant la Setmana Europea de l’Esport es podrà accedir de manera gratuïta a la sala de musculació. A més, el Club Karate Benicalap organitza una jornada de portes obertes de karate dirigida a adults (majors de 16 anys) els dies 26 i 28 de setembre de 20.30 a 21.30 a la sala polivalent 1 del Pavelló Benicalap.
 • CAMP MUNICIPAL DE PINEDO: Entrenaments portes obertes de F-8 i F-11 per part del CD Apol·lo. Apuntar-se en: direccio-deportiva@cdapolo.com / 605 54 17 21. Només vesprades a partir de les 17.30.
 • CAMP FUTBOL DOCTOR LLUCH: Classes teòriques i pràctiques d’iniciació al futbol base per a xiquets amb edat d’entre 6 i 10 anys, organitzat per l’UD Marítim Cabanyal Apuntar-se: udmaritimocabanyal@gmail.com / 648 80 37 12 / en la pròpia instal·lació.

ACTIVITATS GRATUÏTES A LA PLATJA

Durant tot l’estiu s’han vingut desenvolupant diferents tipus d’activitats a la platja dirigides a tot el públic. Amb motiu de la Setmana Europea de l’Esport, aquestes activitats s’han prorrogat fins al 30 de setembre. Totes les activitats promocionals són GRATUÏTES i obertes a tot el públic.

Clic per a ampliar

Clic per a ampliar

La platja de la Malva-rosa, a altura del Pavelló Malva-rosa, també acollirà un programa d’activitats per a promocionar el futbol platja en les porteries que s’han instal·lat recentment. Es convidaran als clubs de futbol de la zona del marítim i als dos clubs de futbol platja de la ciutat de València.

Per al diumenge 2 d’octubre de 2022, d’11:00 a 15:00 hores, s’ha organitzat una nova jornada del programa “Esports al Barris de València” en la Plaça de la Reina. Encara que no es troba dins dones dates del #BeActive, aquesta jornada també està emmarcada en la Setmana Europea de l’Esport. Es realitzarà el diumenge perquè el major nombre de ciutadans tinguen possibilitat d’acostar-se a passar el matí.