Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal presenta ‘Viu l’esport, viu l’estiu’, el pla de temporada d’estiu 2022

 • , ,

Este programa comptarà amb la novetat d’un sistema tecnològic de seguretat per a previndre ofegaments, així com modalitat adaptada per a persones de la tercera edat en activitats de marxa nòrdica, cursets de natació i activitats dirigides

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha presentat este matí 10 de juny el seu pla de temporada d’estiu amb el qual promoure una àmplia oferta lúdica esportiva per a totes les edats i amb especial atenció per als menors en edat escolar. Com a novetats per a enguany s’ha implementat un sistema tecnològic de seguretat per a previndre ofegaments en els cursos d’estiu de les instal·lacions de gestió directa de la FDM. A més, cal destacar que la col·laboració amb la Regidoria d’Envelliment Actiu ha permés enguany adaptar cursets de natació, activitats dirigides i marxa nòrdica per a les persones de la tercera edat.

Clic per a descarregar el pla de temporada d'estiu, "*Viu l'esport, *viu l'estiu"

Clic per a descarregar el pla de temporada d’estiu, “Viu l’esport, viu l’estiu”

La campanya d’esport d’estiu, que té com a lema “Viu l’estiu, viu l’esport”, està compost per sis grans àrees: campus d’estiu, esdeveniments esportius, piscines d’estiu, canals nàutics, activitats dirigides gratuïtes i l’obertura i tancaments tècnics de les instal·lacions esportives municipals.

El Programa de les Escoles Esportives d’Estiu, que compta amb la col·laboració i organització de les federacions i entitats esportives de la ciutat, permet combinar esport i diversió amb un caràcter educatiu. Aquesta programació inclourà aquest 2022 un total de 6.000 places a preus populars per a edats compreses entre els 4/5 anys fins als 16/18, amb un 10% de places bonificades per a menors en risc d’exclusió social. Les activitats es realitzaran en 12 escoles esportives d’estiu per a afavorir una variada i atractiva pràctica esportiva.

En aquest sentit, Pilar Bernabé ha assenyalat que “esta és una part fonamental de la programació, ja que permet compatibilitzar les vacances i els treballs dels pares i mares. Per això, posem a la disposició de les famílies valencianes 6.000 places de campus d’entre 4 i 18 anys, sent el 10% d’aquestes places per a menors en risc d’exclusió social”.

La Fundació Esportiva Municipal presenta ‘Viu l’estiu, viu l’esport’, el pla de temporada d'estiu 2022

La Fundació Esportiva Municipal presenta ‘Viu l’estiu, viu l’esport’, el pla de temporada d’estiu 2022

D’altra banda, entre els mesos de juny a setembre es podrà practicar i gaudir de l’esport amb 18 esdeveniments de diverses disciplines, de les quals huit se celebraran a la platja. A més, es mantenen les activitats esportives dirigides d’anys anteriors i que també se celebren en l’arena, com el ioga, el taitxí, el fitness, cross training, pilates o programes d’esport i salut per a la tercera edat… entre altres. Una de les novetats d’enguany, com ha anunciat la mateixa Bernabé, és que “hem ampliat dues setmanes aquestes activitats fins al 15 de setembre per una demanda dels usuaris”, la qual cosa demostra el gran acolliment que tenen.

Cursets de natació i marxa nòrdica adaptada per a la tercera edat

Com a novetat en aquest programa d’estiu per a 2022 s’han programat dos cursets de natació per a persones de la tercera edat. Aquests cursos es realitzaran en la Piscina Municipal de Natzaret i en el Poliesportiu de Benimaclet.

Piscina Municipal de Natzaret (1 de juny al 31 d’agost)

 • Juny: dilluns i dimecres de 8.00 a 9.00 hores
 • Juliol: dilluns i dimecres de 8.00 a 9.00 hores
 • Agost: dilluns i dimecres d’11.00 a 11.45 hores

Poliesportiu Benimaclet (1 de juny al 31 d’agost)

 • Juny: dimarts i dijous de 10.00 a 10.45 hores
 • Juliol: dimarts i dijous de 9.00 a 9.45 hores
 • Agost: dilluns i dimecres de 9.45 a 10.30 hores

A més, enguany hi haurà Marxa Nòrdica a la platja adaptada per a les persones majors entre els mesos de juliol i agost. Es tracta de jornades d’una hora de duració on es realitza un itinerari per la platja, aprofitant la densitat de l’arena. S’aplicaran càpsules d’exercici ‘pilatwalk’, que combinen seqüències d’exercicis de tonificació sense càrrega. Totes les sessions s’iniciaran des de la zona de la FDM designada i tindrà el següent horari. 

 • Dilluns i dissabte: de 8.00 a 9:00h
 • Dimecres: de 20.00 a 21:00h
 • Diumenge: de 8.00 a 9h (només 17 de juliol i 21 d’agost)

Sistema de seguretat i d’intel·ligència artificial

Altra de les novetats que arriben per a este estiu és el sistema de seguretat valencià que ha creat Nagi Smartpool. Aquest sistema s’usarà en els cursos de natació per a previndre ofegaments en les instal·lacions de gestió directa de la Fundació Esportiva Municipal. D’esta manera, les piscines cobertes de Natzaret, Sant Luís, i El Carmen, així com les descobertes del Palmar, Natzaret i Benicalap utilitzaran aquest mètode de prevenció

El dispositiu va col·locat en els capells, ulleres o cintes adaptades per als nadadors que emetrà una alarma en el rellotge intel·ligent del socorrista si detecta que l’usuari roman per davall de l’aigua un temps excessiu. A més, este sistema permetrà comptar als nadadors la distància, nombre de llargs o el temps mitjà per cada 100 metres.

 L’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals descobertes que permetran a la ciutadania combatre les altes temperatures i oferir una alternativa d’oci. Entre elles es troben les següents instal·lacions: Poliesportiu Benimaclet, Piscina de Benicalap, Piscina L’hípica, Piscina El Palmar, Piscina de Castellar Olivera, Piscina Benimàme, Piscines Parc de l’Oest, Piscina de Natzaret.

Per a aquest estiu hi ha programat una oferta aproximada de 2.436 places en activitats aquàtiques com: matronatació, natació, preescolar, aiguagim, natació escolar i natació per a adults. Les places estaran repartides en les següents instal·lacions: Parc de l’Oest (936), Benicalap (356), Castellar (258), Benimaclet (552), El Palmar (104), Benimamet (60) i Natzaret (170).

Cursos d’estiu

El final del curs escolar, amb l’arribada de les vacances, es converteix en un moment excel·lent perquè els menors practiquen esport i busquen alternatives que els permeten estar entretinguts sense deixar de costat l’activitat física. Per aquest motiu, la Fundació Esportiva Municipal posa en marxa cada any una àmplia oferta de campus d’estiu que es realitzen a partir del mes de juny en les instal·lacions esportives municipals de València i estan dirigits als joves d’entre 4 i 18 anys. Un total de 12 escoles d’estiu, amb possibilitat de tindre o no menjador. En concret, l’FDM, a través dels seus campus propis, oferta un total de 6.000 places a preus populars, la majoria d’una setmana de duració, encara que algunes activitats varien quant al temps. Es pot consultar l’oferta completa en el Dossier de Viu l’esport, viu l’estiu-2022 .

A més d’aquestes escoles d’estiu, l’FDM també ha autoritzat la celebració en les instal·lacions esportives municipals de 25 campus i activitats per a menors organitzades per terceres entitats.

Activitats esportives a la platja

Estes dates d’estiu són idònies per a combinar la platja amb la pràctica esportiva, per això en aquest programa s’inclouen activitats en les instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal. Entre elles es troba la Instal·lació Municipal de Voleibol Platja de la Malva-rosa que té 18 pistes de voleibol i que admeten variacions per a realitzar altres esports.

A més, enguany l’FDM ha sol·licitat l’autorització del muntatge de 4 canals nàutics a la platja del Cabanyal, que possibilitaran la pràctica de diferents activitats aquàtiques com a catamarà, windsurf, paddle surf…

 • Activitats nàutiques en la zona marítima terrestre de la platja de la Malva-rosa: situades enfront del Pavelló Malvarosa i que estarà oberta des del 15 de juny al 15 de setembre de 2022.
 • Activitats nàutiques en la zona marítima terrestre de la platja del Cabanyal: situades enfront de l’espigó de la Marina Real i que porta oberta des de l’1 d’abril fins al 31 d’octubre de 2022.
 • Activitats de Kite Surf a la platja del Perellonet: situades en la part sud de la platja, al costat de la Gola del Perelló. Des de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2022
 • Activitats nàutiques en la zona marítima terrestre de la platja del Perellonet: situades al surd de la Gola del Perelló. Des de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2022.

Com cada any, de l’1 de juliol al 31 d’agost es realitzaran classes d’una hora de duració de modalitats esportives com a ioga, taitxí, pilates… Totes elles es realitzaran en horaris de menor exposició al sol, tres al matí i dos a la vesprada. L’activitat és oberta i gratuïta a tot aquell que s’acoste a les instal·lacions de volei platja. Les persones de la tercera edat també tindran estes activitats adaptades a les seues possibilitats.

Obertura instal·lacions esportives municipals

Per a aquest estiu, la Fundació Esportiva Municipal mantindrà oberts la majoria d’instal·lacions i centres esportius durant el mes de juliol. Mentre que el mes d’agost es produiran algunes variacions en l’horari i es tancaran parcialment dotze instal·lacions per motius tècnics i de manteniment.

 Poliesportiu El Carmen

De l’1 al 31 d’agost tindrà horari reduït: De 8.00 h a 15.00 h.

Poliesportiu Verge del Carmen-Beteró

De l’1 al 28 d’agost, obert a partir de les 17.00 h.

Poliesportiu Dr. Lluch

Durant el mes d’agost, tancat dissabtes i diumenges.

D’altra banda, per motius tècnics, es produiran tancaments parcials en les següents instal·lacions esportives:

 • Pavelló Benicalap: Tancat de l’1 d’agost al 29 d’agost.
 • Velòdrom Lluís Puig: Obert del 6 al 14 d’agost (8:00h a 15:00h)Tancat del 15 al 28
 • Pavelló Cabanyal-Canyamelar: Tancat del 8 al 26 d’agost.
 • Pavelló de Fuensanta: Tancat de l’1 de juliol al 28 d’agost.
 • Piscina Trafalgar: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • C.D. C. Petxina: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Marchalenes: Tancat Del 8 al 23 d’agost.
 • Poliesportiu Montolivet: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • C.D. La Creu del Grau: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Camp Rugbi (Tram V): Tancat de l’1 al 15 d’agost.
 • Rocòdrom: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Quatre Carreres: Tancat findes de setmana de juliol i de l’1 al 21 d’agost.
 • C.D Orriols: Tancat de l’1 al 29 d’agost.

Esdeveniments esportius

L’estiu de 2022 comptarà amb més de 25 esdeveniments esportius durant els mesos de juny i agost, dels quals huit es desenvolupen en les diferents platges de València. Entre elles es troben esdeveniments com el Triatló, el Surf, Music & Friends, el Campionat Autonòmic de Salvament i Socorrisme, el 5é Internacional Ciuat de València de Futvoley o el 25é Torneig Internacional de Rugbi platja Tiburón.