Notes de premsa

València va acomiadar 2023 amb la prova més divertida del calendari, 38a Sant Silvestre Popular Valenciana

• , ,

El centre històric de la ciutat va ser el recorregut de més de 10 000 atletes entre la categoria competitiva i no competitiva

El dissabte 30 de desembre de 2023, els carrers del centre històric de València van ser el recorregut de més de 10 000 atletes competitius/as i no competitius/as en la prova més divertida, lúdica i festiva del calendari, 38a Sant Silvestre Popular Valenciana.

El carrer Xàtiva, a l’altura del seu encreuament amb el carrer Sant Vicent Màrtir, va ser l’inici d’una prova de 5 000 metres amb la línia de meta en la plaça de l’Ajuntament.

La façana de la casa consistorial va ser testimoni de la victòria en la categoria masculina de Abderrahman El Khayami, amb un temps de 14 minuts i 57 segons. El Khayami va estar seguit d’Alejandro Pérez, amb un crono de 15 minuts i 4 segons, i Luis Agustín Escriche, amb una marca de 15 minuts i 7 segons.

La façana de la casa consistorial va ser testimoni de la victòria en la categoria masculina de Abderrahman El Khayami, amb un temps de 14 minuts i 57 segons.

En la categoria femenina, Noelia Juan Pastor va ser la primera a travessar la línia de meta amb un temps de 17 minuts i 9 segons, rècord de la prova en millorar en un segon la marca de Miriam Costa en 2022. María Valero va acabar segona amb un crono de 17 minuts i 15 segons, seguida de Vanessa Romero, que va acabar tercera amb un temps de 17 minuts i 30 segons.

Noelia Juan Pastor va ser la primera a travessar la línia de meta amb un temps de 17 minuts i 9 segons, rècord de la prova.

Minuts més tard de l’eixida competitiva, els i les atletes no competitius van iniciar la prova de manera festiva disfressats i disfressades amb els seus millors vestits, especialment el de zebra, perquè aquest animal té relació directa amb la investigació de les malalties rares, objecte d’estudi de l’entitat beneficiària de la carrera, Institut d’Investigació Solidària de La Fe.

Els i les atletes no competitius van iniciar la prova de manera festiva disfressats i disfressades amb els seus millors vestits.