Notes de premsa

València s’uneix a la celebració de la Setmana Europea de l’Esport

 • , , ,

La FDM ha organitzat una jornada de portes obertes el dia 30 de setembre amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de l’Esport.

Durant la roda de premsa de l’esdeveniment s’han presentat les novetats esportives per al curs que ve en la ciutat de València.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha sigut l’encarregada de presentar en roda de premsa les activitats especials organitzades en la ciutat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de l’Esport, que donarà començament demà.

La Fundació Esportiva Municipal ha volgut sumar-se a la iniciativa europea. En el marc d’esta setmana especial, en la que participen 28 països membre de la Unió Europea, se celebrarà una jornada de portes obertes el dia 30 de setembre, que servirà com a fermall final de l’esdeveniment. Les instal·lacions municipals de la ciutat, tant de gestió directa com a indirecta, han volgut unir-se a aquest esdeveniment anual i han organitzat una sèrie d’activitats gratuïtes, per als assistents a la jornada.

La Setmana Europea de l’Esport coincideix, a més, amb dates molt marcades en l’esport valencià com la XII Marxa Cicloturista de la Comunitat Valenciana i el XXVI Dia de la Pilota Valenciana, ambdós el 24 de setembre, i el Tour Dona, Salut i Esport que tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

A més, el divendres 29, la sala d’actes del Complex Esportiu Petxina acollirà l’entrega dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València, que reconeixen la labor dels que més han aportat a l’esport valencià en 2016.

Durant l’acte de presentació, Girau també ha donat a conéixer les principals novetats de la Fundació Esportiva Municipal per al curs 2017/2018. La FDM afig dos modalitats esportives més a l’oferta formativa de les Escoles Esportives Municipals, rugbi i triatló, amb les que s’aconsegueix la xifra de 26 disciplines.

Una altra de les novetats destacables és la possibilitat de participar en les carreres del Circuit Divina Pastora Seguros de Carreres Populars de València en les modalitats de marxa a peu o marxa nòrdica. Tal com ha explicat la delegada d’Esports en l’Ajuntament, “la finalitat d’incloure esta nova pràctica no competitiva és facilitar l’accés a les carreres a persones de totes les edats, ja que així es podrà fer el recorregut d’una manera més pausada i amb una exigència física menor”.

Les modalitats de marxa a peu i marxa nòrdica s’estrenen este diumenge en la 41ª Volta a Peu de Sant Marcel·lí i Sant Isidre, la prova més antiga del Circuit.

Com última primícia, Maite Girau hi ha assenyalat la continuïtat del “Programa d’Activitat Física i Salut”. El pla pilot d’este projecte es va posar en marxa l’any passat i després de finalitzar la temporada s’ha pogut constatar l’èxit de la seua implantació, tal com es va confirmar en la reunió tècnica celebrada en Petxina el passat 19 de setembre. Gràcies a este acord, al voltant de 150 ciutadans han millorat la seua salut després d’haver pogut realitzar exercici físic, per prescripció mèdica, de forma gratuïta en les instal·lacions municipals.