Notes de premsa

València impulsa als RedSticks cap als Jocs Olímpics

• , ,

Més de 2 000 persones van vibrar amb la classificació de la selecció masculina d’hoquei a les semifinals del Preolímpic amb una victòria davant Egipte (8-1) en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró

El passat 17 de gener, més de 2 000 persones van gaudir de la classificació de la selecció espanyola masculina d’hoquei, els RedSticks, a les semifinals del Preolímpic després de véncer a Egipte per un resultat de 8-1 en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró. Aquest marcador permet passar a Espanya com a primera de grup i es jugarà el passe a la final el pròxim 19 de gener a les 12.30 hores enfront d‘Irlanda en el camp d’hoquei del Poliesportiu Verge del Carme – Beteró.

La classificació dels RedSticks a les semifinals del Preolímpic suposa que Espanya obtindrà la classificació als Jocs Olímpics de París 2024 guanyant un dels seus dos pròxims partits, a disputar en el camp d’hoquei del Poliesportiu Verge del Carme – Beteró.

Espanya va començar l’encontre buscant la porteria contrària, mitjançant internades que acabaven, en la seua majoria, en Penals Córners. Arribat el minut deu, aquestes jugades d’estratègia van permetre als RedSticks avançar-se en el marcador mitjançant un gol de Marc Miralles, avantatge amb la qual va finalitzar el primer quart.

Deu minuts després, els RedSticks van ampliar la seua distància en el marcador a través d’una jugada individual de Xavi Gispert, que va culminar Álvaro Iglésies espentant la bola al calaix. Tres minuts després del segon tant, Gerard Clapés assistia a Quique González, que aconseguia el tercer gol per a Espanya. Mancant tres minuts per al descans, Marc Reyné va recollir el tret de Chefo Basterra per a anotar el quart gol del partit. En una jugada posterior, Álvaro Iglésies batia la porteria rival per a ampliar l’avantatge de cinc gols dels RedSticks al descans.

El tercer quart va començar amb la mateixa efectivitat que el segon i Chefo Basterra, que va llançar el seu primer Penal Córner del partit, batia per davall de les cames al porter rival per a marcar el sisé gol. En el minut 41, Egipte va acurtar distàncies en el marcador mitjançant un Penal Stroke transformat per Ahmed Elgaini. La reacció d’Espanya va arribar al minut posterior en forma de gol de Penal Córner, convertit per Marc Miralles. En el minut 51, Marc Recasens va augmentar l’avantatge d’Espanya amb un gol que certificava el resultat definitiu de 8-1.

Més de 2 000 persones van vibrar amb la classificació de la selecció masculina d'hoquei a les semifinals del Preolímpic amb una victòria davant Egipte (8-1) en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró

Irlanda venç al Japó (0-1) i s’enfrontarà a Espanya

Irlanda va segellar el seu bitllet rumb a les semifinals del Preolímpic amb un partit davant el Japó que es va decidir per la mínima diferència. En un partit amb jugades ofensives de tots dos equips, un Penal Corner de Luke Madeley va resoldre un partit amb alternatives. L’‘Armada Verda’, amb aquesta victòria, s’enfrontarà a Espanya en les semifinals del Preolímpic.

Bèlgica i Corea completen les semifinals

Bèlgica va guanyar a Ucraïna amb un avantatge ampli (12-0) en un partit on Tom Boom es va convertir en el màxim golejador de la competició amb cinc punts, tres d’ells aconseguits en aquest partit. Thibeut StrockBoekx (2), Alexander Hendrickx (2), William Ghislain (2), Florent Van Aubel, Nelson Onana i Tanguy Cosyns van anotar la resta de gols per a confirmar el bon estat de forma de Bèlgica en aquest Preolímpic.

Anteriorment, Corea i Àustria van disputar una trobada per a obtindre plaça en les semifinals del Preolímpic. El conjunt asiàtic va certificar la seua passada davant la selecció austríaca (4-2) en un partit on Corea s’avançava en la primera part amb dos gols des del Penal Corner anotats per Jonghyun Jang, un en cada quart.

Després del descans, Àustria reaccionava amb dos gols anotats per Christoph Soldat i Maximilian Scholtz, igualant així el marcador. Corea va certificar la seua passada amb altres dues anotacions marcades per Jihun Yang i Taeil Hwang per a convertir-se en l’única selecció asiàtica classificada a les semifinals.

Bèlgica i Corea s’enfrontaran en la segona semifinal masculina, divendres que ve a les 15.30.