Notes de premsa

València acosta a les RedSticks als Jocs Olímpics

• , ,

Més de 2 000 persones van viure la classificació de la selecció femenina d’hoquei a les semifinals del Preolímpic amb una victòria davant el Canadà (5-1) en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró

El passat 16 de gener, més de 2 000 persones van assistir a la classificació de la selecció espanyola femenina, les Redsticks, a les semifinals del Preolímpic després de véncer al Canadà per un marcador de 5-1 en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró. Aquest resultat permet passar a Espanya com a primera de grup i es jugarà el passe a la final el pròxim 18 de gener a les 12.30 hores enfront d’Irlanda en el camp d’hoquei del Poliesportiu Verge del Carme – Beteró.

La classificació de les Redsticks a semifinals del Preolímpic suposa que Espanya obtindrà la classificació als Jocs Olímpics de París 2024 guanyant un dels seus dos pròxims partits a disputar en el camp d’hoquei del Poliesportiu Verge del Carme – Beteró.

València acosta a les RedSticks als Jocs Olímpics.

Espanya va començar el partit buscant atacar l’àrea canadenca per a transformar aquestes intervencions en gols. Aquest premi el va obtindre el Canadà després d’un Penal Córner transformat per Anna Mollenhauer, qui havia tingut una oportunitat anteriorment enfront de la porteria de la selecció espanyola femenina d’hoquei amb la mateixa estratègia.

Espanya va continuar amb el seu plantejament ofensiu per a aconseguir la igualada, que es va resistir fins a l’últim quart per l’actuació de la portera rival Rowan Harris. En el minut 47, Blanca Pérez guanyava la línia de fons i assistia a Lucia Jiménez que, tirant-se al sòl, aconseguia connectar amb la bola i allotjar-la dins de la porteria. En el 51, Sara Barrios protagonitzava un control orientat en l’àrea, amb la bola elevada, i la seua rematada pujava el 2-1.

Un minut després, la seua germana bessona, Laura Barrios, va ser la que va marcar el 3-1Belén Iglesias va materialitzar el quart gol en el minut 52 i, mancant segons per al xiulet final, Patricia Álvarez tancava l’electrònic amb el 5-1 definitiu.

La classificació de les Redsticks a semifinals del Preolímpic suposa que Espanya obtindrà la classificació als Jocs Olímpics de París 2024 guanyant un dels seus dos pròxims partits a disputar en el camp d'hoquei del Poliesportiu Verge del Carme - Beteró.

Irlanda supera a Corea (3-1) i s’enfrontarà a Espanya

En el quart partit de la jornada, Irlanda i Corea s’enfrontaven amb l’última plaça per a les semifinals en joc. Totes dues seleccions depenien de si mateixes sent la vencedora la que es quedaria amb la classificació per a les semifinals.

Després d’una primera part igualada, el marcador romania amb l’empat inicial. Un Penal Córner de Sarah Hawkhaw decantava la balança a favor de l’‘Armada Verda’ i un altre punt de la seua companya Deirdre Duke acostava a les irlandeses a semifinals. En l’últim quart, la coreana Hyejin Cho restava diferencies en el marcador a un partit que es tenyiria de verd gràcies al tercer tant de Roisin Upton, que catapultava a la seua selecció al partit per la classificació olímpica davant Espanya.

Bèlgica i Gran Bretanya, l’altra semifinal

Gran Bretanya va aconseguir la seua classificació a semifinals amb una victòria davant Malàisia (8-1), on French Hannah (2), Tessa Howard (2), Giselle Ansley (2), Isabelle Petter i Sarah Jones van marcar els gols del quadre anglosaxó per a aconseguir el triomf i lluitar per la seua plaça olímpica davant Bèlgica, que va certificar el seu lideratge en la fase de grups amb la major golejada del Preolímpic davant Ucraïna (13-0).

La semifinal entre totes dues seleccions tindrà lloc el pròxim 18 de gener a les 15.30 hores en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró.

Bèlgica i Gran Bretanya, l'altra semifinal.

Bèlgica i Gran Bretanya, l’altra semifinal.