Notícies

Un gol de la valenciana Lola Riera dóna la primera victòria a les #RedSticks en la Hockey World League

•

La Selecció Espanyola Absoluta femenina va véncer Xina (0-1) en el seu segon partit de la València Hockey World League Semi-Final femenina. El conjunt dirigit per Adrian Lock va iniciar l’encontre amb María López de Eguilaz, Rocío Ybarra, Roció Gutiérrez, Berta Bonastre, Cristina Guinea, Alicia Magaz, Lola Riera, Xantal Giné, Bea Pérez, Gloria Comerma i Gigi Oliva.

A pesar de la pressió exercida des del principi, el moviment de bola xinés va ser un poc més dinàmic, aconseguint una major presència més enllà de la línia de 22 i complicant el joc fluid de les #Redsticks.

#RedSticks

#RedSticks

No obstant això, les eixides de María Tost i Gómez van oferir una major celeritat per les bandes, la qual cosa va desembocar en un discutit penal córner transformat per Lola Riera. La valenciana tindria una segona opció que detindria Dongxiao, tancant el primer quart amb 1-0.

Els segons 15 minuts quasi es converteix en un soliloqui atacant de les orientals, però la bona resolució defensiva local i un parell d’accions de talent de Bea Pérez van aconseguir encendre al públic que va assistir al Poliesportiu de Beteró.

Tant és així, que a poc a poc va començar a jugar-se en pista xinesa, permetent arribar al descans per davant en el marcador i gran part de la confiança recuperada després de la derrota davant de Gran Bretanya. Dos grans contracolps d’Espanya van evidenciar que iniciaven la represa buscant fer córrer al seu rival, que cada vegada trobava amb més dificultat el camí a l’àrea de María López de Eguilaz.

El ritme es va parar per un bolada rebuda per Cristina Guinea i es van intercanviar atacs, encara que el protagonisme va recaure en l’esplèndides parades del porter espanyol davant de la multiplicació d’entrades en l’àrea dels seus rivals.

L’expulsió per groga a la nostra capitana, Rocío Ybarra, va donar si és possible més tensió a l’envit, incloent un Video Umpire a 36 segons del final saldat a favor de les espanyoles per a guanyar el seu primer triomf en el torneig.

Este divendres tots els combinats, inclòs el nacional, disposaran d’un dia de descans, abans de reprendre el dissabte la competició davant de Canadà a les 19 hores.