Notícies

S’obri el termini de presentació de candidatures per als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2020

 • ,

Durant 15 dies hàbils qualsevol ciutadà/na podrà presentar les seues propostes

Ja està obert el termini de presentació de candidatures als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de l’any 2020. I és que les bases de la convocatòria s’han publicat en la Seu Electrònica de l’Ajuntament de València i, des de hui, comença a córrer el termini de 15 dies hàbils per a presentar les candidatures, és a dir, des del dia 01/09/2021 fins al 21/09/2021.

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València reconeixen la labor i excel·lència que, tant esportistes com entitats esportives de la nostra ciutat, han obtingut al llarg de l’any natural 2020. Aquests premis són les màximes distincions honorífiques que l’Ajuntament de València concedeix als seus esportistes.

Per tant, a partir de l’1 de setembre podran formular les propostes de concessió dels premis les federacions esportives legalment constituïdes, els clubs i altres entitats esportives, altres organitzacions no esportives però vinculades a l’esport, mitjans de difusió, esportistes en actiu o ja retirats, així com universitats, col·legis professionals, associacions de gestors i tots els ciutadans i ciutadanes de València que tinguen una proposta relacionada amb l’esport.

En aquest sentit, qualsevol valencià o valenciana també podrà presentar la seua sol·licitud de candidatura a la Fundació Esportiva Municipal que, després de valorar la mateixa, podrà elevar aquesta sol·licitud com a proposta de concessió als Premis al Mèrit Esportiu. Pot fer-se a través de qualsevol de les següents tres vies: enviant un correu electrònic a premisesportvalencia@fdmvalencia.es ; presentant una instància en el Registre Electrònic de l’Ajuntament de València o, presencialment, presentant la sol·licitud en el Registre de l’Ajuntament de la ciutat o altres registres dependents del consistori municipal.

Cal recordar que totes les sol·licituds han d’anar acompanyades d’un dossier sobre la candidatura proposada, dossier que fonamenten els seus mèrits.

S'obri el termini de presentació de candidatures per als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2020. Durant 15 dies hàbils qualsevol ciutadà/na podrà presentar les seues propostes

S’obri el termini de presentació de candidatures per als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2020. Durant 15 dies hàbils qualsevol ciutadà/na podrà presentar les seues propostes

Quant a les categories, els premis es classifiquen en diversos àmbits i modalitats, en els quals es té en compte diversos factors com les fites que han afavorit a la projecció nacional i internacional de València o les actuacions a la nostra ciutat de programes i activitats que promocionen l’esport, entre altres.

Les categories a les quals poden presentar-se són, pel que fa a esport de competició oficial i alt nivell: A l’esportista més destacat, A l’esportista més destacada, A l’esportista amb discapacitat més destacat, A l’esportista amb discapacitat més destacada, A l’equip o club esportiu més destacat, Al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional i A la trajectòria esportiva més destacada.

Quant a esport en edat escolar: A l’esportista en edat escolar més destacat, A l’esportista en edat escolar més destacada, A l’esportista en edat escolar amb discapacitat més destacat, A l’esportista en edat escolar amb discapacitat més destacada, A l’equip o club esportiu en edat escolar més destacat i A l’entitat, associació o centre educatiu que més haja donat suport a l’esport en edat escolar.

En esport popular: A l’esportista més destacat en l’àmbit de l’esport popular, A l’esportista més destacada en l’àmbit de l’esport popular i A l’entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport a l’esport popular. En l’Àmbit de voluntariat esportiu: Al voluntari esportiu més destacat, A la voluntària esportiva més destacada i A l’entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport al moviment del voluntariat esportiu a la ciutat de València.

Finalment, i tenint en compte altres àmbits relacionats amb l’esport, es plantegen la concessió de premis que reconeixen directament al mitjà de difusió que millor ha reflectit la realitat esportiva de la nostra ciutat, al millor article o reportatge periodístic esportiu, a l’entitat no esportiva que més haja donat suport a l’esport de la ciutat i a l’entitat esportiva que haja dut a terme una major promoció de la igualtat de gènere en la pràctica esportiva a la ciutat de València.

Igual que en edicions anteriors, es manté el Premi Amorós al Mèrit Esportiu, com a esment especial per la labor relacionada amb l’esport duta a terme per una persona física a la ciutat.

Quant al Jurat, estarà constituït pels següents membres: Regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Secretària autonòmica de Cultura i Esport, Diputat Provincial d’Esports, Dos periodistes (un a proposta de l’Associació Professional de Periodistes Esportius i un altre a proposta de la Unió de Periodistes Valencians), un/a president/a de les federacions esportives, un/a president/a d’un club esportiu de la ciutat, un/a esportista valencià destacat o amb vinculació a la ciutat, ja retirat de l’alta competició.

Tota la informació del tràmit, bases, categories, etc. Pot consultar-se en el següent enllaç:

https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/DE.AY.20