Notes de premsa

Sanitat publica noves mesures relatives a l’activitat física i l’esport

 • , , ,

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui, 26 de març, una nova resolució de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública per la qual es dona nova redacció a les mesures relatives a l’activitat física i l’esport, així com a la normativa aplicable en les instal·lacions esportives i en els esdeveniments i competicions.

El nou text permetrà, entre altres qüestions, una major participació en les activitats esportives dirigides per professionals, així com el retorn de les competicions d’esport base.

Activitat física i esportiva amb caràcter general

 La resolució de 25 de març manté la major part de les mesures generals que afecten l’activitat física i esportiva. Així, es permet l’activitat a l’aire lliure i en instal·lacions esportives, amb independència de si són obertes o tancades, sempre que siga sense contacte físic i en modalitats individuals o per parella.

La pràctica d’esport per lliure seguirà limitada a grups de 4 persones, no obstant això, el nou text indica expressament que les activitats dirigides per professionals podran realitzar-se en grups de, com a màxim, 10 persones.

D’altra banda, la mascareta continuarà sent obligatòria en les instal·lacions tancades i a l’aire lliure quan no siga possible mantindre la distància de seguretat entre persones.

Entrenaments i competicions

Quant als entrenaments esportius, es manté l’obligació de conformar grups estables i evitar els contactes entre grups. Així mateix, es recomana que es promoguen, en la mesura que siga possible, dinàmiques sense contacte físic i eludir l’ús de vestuaris i dutxes.

No obstant això, la principal novetat que inclou el text de Sanitat és que es permet un acompanyant en els entrenaments, igual que en les competicions, en cas que les o els esportistes siguen menors d’edat.

D’altra banda, la resolució dona llum verda a la proposta de diverses federacions, que demandaven el retorn de l’esport base. D’aquesta manera, ja no sols es permetrà la celebració de competicions oficials federatives internacionals i estatals, les del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari i les que s’emmarquen en els Jocs Esportius, sinó que també s’autoritzen les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic i inferior.

A més, el document manté les limitacions de participació en les competicions esportives autoritzades, que mai podran comptar amb més de 150 esportistes de manera simultània.

 

Instal·lacions esportives

 Finalment, quant a les instal·lacions tancades, l’aforament màxim permés continuarà sent del 30%, respecte a l’aforament ordinari de la instal·lació, mentre que en les obertes es permetrà un aforament d’una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l’ús esportiu.

Igualment, a les piscines també es permetrà un aforament màxim d’un 30% respecte a l’aforament ordinari de la instal·lació i del vas de la piscina. Així mateix, els vestuaris podran romandre oberts, amb aquest mateix aforament, un 30%.

A més, Sanitat indica que s’haurà d’establir un sistema d’accés a les instal·lacions que evite l’acumulació de persones i determinar una sèrie de torns per a poder practicar activitat física en condicions de seguretat, així com realitzar la neteja i desinfecció de les instal·lacions, almenys, dues vegades al dia.