Publicacions

Manual de gestión para entidades y asociaciones deportivas de base : obligaciones administrativas, contables, fiscales y laborales

Autor/es
José Manuel Brotons Piqueres (coord.)
Edición
1ª ed.
Editor
Fundación Deportiva Municipal de Valencia
Año
2016
Descripción
129 p. ; 30 cm
Serie
deportiva técnica ; [20]
Materias
gestión deportiva ; gestión administrativa ; contabilidad ; obligaciones fiscales ; obligaciones laborales

Resum:

Descarregar en format pdf

El passat mes de juny la Fundació Esportiva Municipal va organitzar, en col·laboració amb el Grup ADADE, unes jornades de de formació dirigides a les organitzacions esportives sense ànim de lucre de la ciutat de València amb la intenció d’informar els equips directius d’estes entitats i associacions esportives de totes les obligacions fiscals, administratives, laborals i comptables que, amb el canvi de legislació, han de complir.

Les jornades van servir per a atendre a la preocupació traslladada des del món de l’associacionisme esportiu de base degut a la publicació de l’informe del Consell Superior d’Esports i Inspecció de Treball, en el que es proposa que es regularitze la relació laboral de tots els treballadors de clubs i associacions esportives.

Fruit d’aquelles hores en què vam compartir coneixement i vam intentar, de la mà de reconeguts experts, donar un poc de llum al nou escenari, va sorgir el compromís de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València i de la seua Fundació Esportiva Municipal, de publicar una completa guia de consulta en què s’arreplegaren totes les obligacions fiscals, administratives, laborals i comptables que havien d’atendre les entitats i associacions esportives de base.

Poc de temps després, atenem aquell compromís amb la publicació del manual que tens entre mans, que fa un repàs detallat, i de manera pràctica, a totes les obligacions que a partir d’ara deuen atendre. S’analitzen de ple els diferents tipus d’estructura existents i els seus marcs jurídics, s’exposen les obligacions administratives, comptables i fiscals de compliment, s’explica amb detall com deu ser la relació de les entitats i associacions amb els seus treballadors i els distints tipus existents, s’analitza la funció del voluntariat i els seus límits i es conclou abordant altres temes que poden resultar d’interés per a tot el teixit esportiu de la ciutat.

Amb este manual, la Fundació Esportiva Municipal busca, en compliment dels seus estatuts, ajudar als clubs, entitats i associacions de diferents tipus del món de l’esport municipal a poder continuar en la seua labor al capdavant de l’esport de la nostra ciutat. La seua intenció no és una altra que la de tractar de simplificar i ordenar la no sempre fàcil i senzilla legislació vigent de manera que, cada una d’elles, puga conéixer amb detall exactament quines són les obligacions que deu complir en funció de la seua estructura i missió. Espere que la dita missió s’haja complit i que este manual siga d’utilitat per a la seua entitat.