Notícies

Ortí, Rafa Martínez i Inés Lluna entre els millors de l’esport a València en 2017

 • , ,

Jaume Ortí, president del València CF entre 2001 i 2004; Rafa Martínez, capità del València Basket, i la patinadora Inés Luna es troben entre els guardonats en els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València, corresponents a l’any 2017.

Els premis van ser lliurats en un acte que va tenir lloc en centre esportiu La Petxina de València i que va presidir la regidora d’esports de l’ajuntament de València, Maite Girau, qui va presidir el jurat.

El moment més emotiu de l’acte es va produir quan es va lliurar el premi a Jaume Ortí, mort al novembre de l’any passat. La seua família va rebre el guardó i la seua figura va ser molt aplaudida per les més de tres-centes persones que van acudir al lliurament de premis.

Jaume Ortí va rebre en aquest acte el premi Amorós al mèrit esportiu com a president del València CF en els primers anys del segle vint.

En la seua etapa com a màxim responsable del València, el club va guanyar dues lligues (2002 i 2004), a més d’una Copa de la UEFA i una Supercopa d’Europa en 2004, any en el qual l’equip va ser considerat el millor del món per la Federació Internacional d’Història i Estadística del Futbol (IFFHS).

Rafael Martínez, capità del València Basket, i la patinadora Inés Lluna, van rebre el premi als esportistes més destacats en categoria masculina i femenina, mentre que els nadadors David Levecq i Eva Coronat són els més destacats amb diversitat funcional.

El club més destacat ha sigut el València Basket, que en 2017 va alçar el títol de Lliga, mentre que el guardó al fet esportiu més significatiu correspon a la Penya Ciclista Campanar, organitzadora de fa més de tres dècades del Ciclocròs Ciutat de València.

Ortí, Rafa Martínez i Inés Lluna entre millors de l’esport a València en 2017

La trajectòria esportiva més notòria és la d’Álvaro Navarro com a jugador de pilota valenciana, i els esportistes més notables en edat escolar són els jugadors de pádel Alex Rierol i Eduardo Alonso, així com el judoka Ángel Guaita i la ciclista Leyre Almela.

L’entitat que més ha recolzat l’esport escolar és el col·legi San José de Calasanz i els esportistes més destacats en l’àmbit popular són els corredors Luis Félix Martínez i Natacha López, mentre que l’entitat que més ha recolzat aquest tipus d’esport és la plataforma Juntes és millor, que combina activitat física i salut.

Els voluntaris esportius són María José Gilabert i Enrique Forts i l’entitat que més ha recolzat el voluntariat esportiu és TriVoluntariat, de la Federació de Tiratló de la Comunitat Valenciana.

També han sigut premiats Pilotaviu.com com a mitjà de comunicació que més ha difós la realitat esportiva de la ciutat, mentre que l’entitat no esportiva que més ho ha fet és l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana.

Les entitats esportives que més ha promogut la igualtat de gènere en l’esport han sigut el Club de Tennis València i Nosotras Deportistas.

Girau va presidir el jurat amb Hilario Llavador com a secretari, i com a vocals amb Josep Miquel Moya (director general d’Esports de la Generalitat) i els periodistes Paco Nadal i Pedro Valero. També van integrar el jurat Amadeo Olmos (president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana), Juan Fuentes (president del club Picken La Cuina Claret) i el exatleta José Antonio Redolat.