Notícies

Més corredors, més dones i més reptes en l’XI Circuit Divina Pastora de Carreres Populars

 • 

Passat l’equador de l’XI Circuit Divina Pastora Assegurances de Carreres Populars de València, després de la disputa de la sexta cita d’enguany 2015, amb la VI Volta a Peu del Levante UD, els números del Circuit valencià continuen creixent edició darrere edició i es pren un merescut descans estiuenc fins al mes de setembre.

Després de les sis primera carreres, el Circuit arriba a la seua parada estival amb números realment espectaculars. El nombre de participants seguix en augment, amb una mitjana de 6.210 corredors per prova, superior a les mitjanes dels anys precedents (6.114 persones de mitjana en 2014), la qual cosa fa pensar que tornarà a superar-se el nombre de participants total en esta XI edició.

 

Jose Royo - ROYOSPORT

Però creix encara més la participació femenina, ja que de les 37.262 arribades a meta en este 2015 un total de 12.059 han sigut de dones. Això suposa un 32.36% dels corredors superant ja amb escreix el percentatge històric (23%) i per damunt del registre de la passada edició 28%. I és que el Circuit Divina Pastora es convertix en la porta d’entrada a les carreres populars per a la majoria de les dones. 

Jose Royo - ROYOSPORT

Més novetats, més companys de viatge

Cada any, a més, el Circuit organitzat per l’Ajuntament de València a través de la FDM València va incorporant noves fites. Enguany, a més de sumar una nova prova homologada amb el I 5K Never Stop Running (l’única d’esta distància homologada en tota la Comunitat Valenciana) ha inclòs també en cinc de les seues proves les carreres per a menors de 12 anys, que se celebren després de la prova per a majors en els mateixos escenaris on corren els majors. A més, la Xarxa Ford de València s’ha sumat també a esta i altres iniciatives esportives de la FDM València com ‘Motor de l’esport Valencià’.

Jose Royo - ROYOSPORT

La pròxima cita del Circuit serà en el mes de setembre, quan el 13 de setembre torne esta sèrie de carreres pels barris valencians amb la XXXIX Volta a Peu als Barris de Sant Marcel•li i Sant Isidre, la seua prova amb més solera.

Fotos José Royo.