Notes de premsa

Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2022 incorporaran un nou guardó al millor entrenador i entrenadora

 • , ,

La Junta de Govern va aprovar el divendres passat les bases de la convocatòria per als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de l’any 2022 que, com a principal novetat, incorporen un guardó per a l’Entrenador/a-Tècnic/a més destacat/a, una categoria amb la qual l’Ajuntament vol “reconéixer un dels pilars essencials de la preparació d’esportistes d’alt rendiment i part fonamental del seu èxit”, segons ha avançat el regidor d’Esports i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo. L’edil ha destacat que, a partir del 14 de febrer i fins al 06 de març, les federacions esportives legalment constituïdes, els clubs i altres entitats esportives, organitzacions vinculades a l’esport, mitjans de comunicació, esportives en actiu o retirats així com universitats, col·legis professionals, associacions de gestors i tots els ciutadans o ciutadanes amb una proposta relacionada amb l’esport podran presentar les candidatures que consideren oportunes perquè puga valorar-les la Fundació Esportiva Municipal.

Mateo ha recordat que els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València “reconeixen la labor i excel·lència que, tant esportistes com entitats esportives de la nostra ciutat, han obtingut al llarg de l’any natural 2022. Aquests premis són les màximes distincions honorífiques que l’Ajuntament de València concedeix als seus esportistes i contribueixen a continuar impulsant des de l’administració local l’esport base en la ciutat”, ha manifestat.

El termini per a presentar candidatures finalitza el 6 de març

El termini per a presentar candidatures finalitza el 6 de març

Les categories a les quals poden presentar-se són, pel que fa a esport de competició oficial i alt nivell: a l’esportista més destacat; a l’esportista més destacada, a l’esportista amb discapacitat més destacat; a l’esportista amb discapacitat més destacada; a l’equip o club esportiu més destacat; al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional; i a la trajectòria esportiva més destacada. Com a gran novetat, enguany s’ha inclòs en aquesta categoria el premi a l’Entrenador/a-Tècnic més destacat i a l’Entrenadora-Tècnica més destacada.

Quant a esport en edat escolar (menors de 16 anys), s’entregaran guardons a l’esportista en edat escolar més destacat; a l’esportista en edat escolar més destacada; a l’esportista en edat escolar amb discapacitat més destacat; a l’esportista en edat escolar amb discapacitat més destacada; a l’equip o club esportiu en edat escolar més destacat; i a l’entitat, associació o centre educatiu que més haja donat suport a l’esport en edat escolar.

En esport popular: a l’esportista més destacat en l’àmbit de l’esport popular; a l’esportista més destacada en l’àmbit de l’esport popular; a la trajectòria més destacada; a l’equip o club esportiu més destacat; i a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport a l’esport popular. En l’àmbit de voluntariat esportiu: al voluntari esportiu més destacat; a la voluntària esportiva més destacada i a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport al moviment del voluntariat esportiu a la ciutat de València.

Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2022 incorporaran un nou guardó al millor entrenador i entrenadora

Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de 2022 incorporaran un nou guardó al millor entrenador i entrenadora

Finalment, i tenint en compte altres àmbits relacionats amb l’esport, es plantegen la concessió de premis que reconeixen directament al mitjà de comunicació que millor ha reflectit la realitat esportiva de la nostra ciutat, al millor article o reportatge periodístic esportiu, a l’entitat no esportiva que més haja donat suport a l’esport de la ciutat i a l’entitat esportiva que haja dut a terme una major promoció de la igualtat de gènere en la pràctica esportiva a la ciutat de València.

Igual que en edicions anteriors, es manté el Premi Amorós al Mèrit Esportiu, com a esment especial per la labor relacionada amb l’esport duta a terme per una persona física a la ciutat.

Qualsevol valencià o valenciana també podrà presentar la seua sol·licitud de candidatura a la Fundació Esportiva Municipal que, després de valorar la mateixa, podrà elevar aquesta sol·licitud com a proposta de concessió als Premis al Mèrit Esportiu. Pot fer-se a través de qualsevol de les següents tres vies: enviant un correu electrònic a premisesportvalencia@fdmvalencia.es; presentant una instància en el Registre Electrònic de l’Ajuntament de València o, presencialment, presentant la sol·licitud en el Registre de l’Ajuntament de la ciutat o altres registres dependents del consistori municipal. Totes les sol·licituds han d’anar acompanyades d’un dossier sobre la candidatura proposada, en la qual es reculla i fonamenten els seus mèrits.

Per a presentar una candidatura o per a conéixer detalladament la informació del tràmit, bases i categories, pot consultar-se en el següent enllaç https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/DE.AY.20.

El termini de presentació de sol·licituds és des del dia 14-02-2023 i finalitza el 06-03-2023.

Quant al Jurat, estarà constituït pels següents membres: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València, Secretaria autonòmica de Cultura i Esport, Diputat Provincial d’Esports, dos periodistes (un a proposta de l’Associació Professional de Periodistes Esportius i un altre a proposta de la Unió de Periodistes Valencians), un/a president/a de les federacions esportives, un/a president/a d’un club esportiu de la ciutat, un/a esportista valencià destacat o amb vinculació a la ciutat, ja retirat de l’alta competició.