Notícies

La Selecció Espanyola es despedix de la seua primera concentració valenciana en Beteró

•

Va concloure el primer stage de la Selecció Espanyola Femenina d’Hoquei en el lloc on es jugarà al juny el passe als pròxims Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Dos jornades esplèndides en la pista del Poliesportiu Mare de Déu del Carme – Beteró de València per a les nostres jugadores i el millor rival a qui poder-se enfrontar en esta preparació, encara que haja caigut 1-3 i 0-3 en els dos partits.

Després de les bones sensacions deixades contra els Països Baixos en el primer duel, el dissabte s’esperava de nou la millor versió d’Espanya. A pesar que les nostres jugadores van acusar els cinc partits disputats en molt pocs dies, en contra dels dos que ha jugat l’actual campiona del món, les #RedSticks van tornar a donar la cara en tot moment. Si bé, en contra d’allò que s’ha succeït en el partit inaugural d’este ‘Torneig Ciutat de València’, era Holanda qui eixia molt fort des del començament. Prompte forçaria el seu primer penal córner a favor, el qual María Ángeles Ruíz, que ocupava la porteria d’inici, allunyaria de manera brillant. No obstant això, no van cessar en el seu empenyorament d’obrir el marcador fins que, Ginella Zerbo, arreplegava una bola per a anotar el gol que trencava la igualada (0-1, Minut 6). A pesar que tindrien una altra ocasió des del PC, Espanya va estirar línies, desfent-se de la pressió, i aconseguint acabar el quart inicial sense encaixar més gols.

Selección Española en Beteró.

El segon acte va retornar amb la selecció espanyola que vam poder disfrutar ahir, la de la pressió forta dalt, la que provocava dubtes en el contrari, i la que forçava els errors en el conjunt de Sjoerd Marijne. Georgina Oliva es feia amb els comandaments, jugant-se al que dictava el stick de la jugadora del RC de Polo. La tindria María Gómez, però la bola s’anava ajustada a la part esquerra de la meta de Sombroek. El domini queia del nostre costat, però d’una pèrdua en la lateral, les Orange treien un nou penal córner. Així, Xan de Waard, de forma magistral, marcava el segon per al seu equip (0-2, minut 24). Repetirien poc després des del mateix punt de llançament, però de nou la jienense evitava el tant d’holandés. No hi hauria temps per a més, i concloent d’esta manera els trenta minuts inicials.

Començaven molt forts les #RedSticks en la represa. No estaven quasi assentats els espectadors, que en bon nombre arribaven les grades, quan arribava l’oportunitat per a les pupil·les de Adrian Lock. Per poc no transformava Patricia Maraña, en un altre bon partit de la donostiarra. El joc va passar a disputar-se en el mig camp. Gigi tornava a prendre les regnes amb el suport de Júlia Pons. A pesar que se no va tindre ocasions, un PC a favor de les holandeses seria rebutjat de manera espectacular per María López de Eguilaz, forrellat d’Espanya en la segona mitat del xoc. Finalitzaria el tercer acte sense variació en el resultat, però als colps, sent millor Espanya en este període.

Dos partidos ante Holanda.

La fam d’Espanya va seguir patent en els últims quinze minuts. Lentament a lentament estiràvem línies fins que el tremend esforç físic ens va passar factura. Així, en una contra, Charlotte Vega faria el tercer i al mateix temps definitiu gol (0-3, minut 47). Dur colp que no va fer caure la moral de les espanyoles, que van continuar treballant una vegada i una altra sense parar en el seu empenyorament. Fruit d’això, Rocio Ybarra va tindre una clara ocasió que no va poder concretar. Una altra Rocio, Gutiérrez, contenia en la rereguarda qualsevol aproximació del rival, en una actuació pràcticament immaculada de la gaditana. Finalment una derrota que deixa molt bones sensacions.

Equipo de Adrian Lock.

D’esta manera, conclou la primera concentració. En a penes dos setmanes, volta a València, on esperen altres rivals de gran entitat. Alemanya, Anglaterra i l’Índia, mesuraran l’estat d’un grup amb ganes de mesurar-se als millors, camí de la World League Round 3.

Fotos de la Galeria fotogràfica de la Reial Federació Espanyola d’Hoquei.