Notícies

La Marina Reial s’ompli d’esport amb el Toro Loco València Triatló

 • ,

La Marina Reial Joan Carles I continua brillant. I ho fa de la mà de l’esport moltes vegades. Una mostra d’això ha sigut el Toro Loco València Triatló que va reunir a 3.500 participants en dos jornades de competició. Després d’un inici de les proves més assequibles i populars, la distància olímpica era la protagonista en el diumenge, on 1.750 triatletes es llançaven a l’aigua des de les 8 del matí, demostrant que este escenari magnífic continua tenint protagonisme esportiu més enllà de la trista decisió del COI de no apostar per Madrid 2020 i de València com subseu de vela.

toro loco valencia triatlón, 2013, triatlon olímpico

 

Un recorregut de 1.500 metres a nade per les aigües tranquil•les de la dàrsena per a concloure en l’Escola de Vela, des d’on els esportistes accedien a l’àrea de transició per a retirar la seua bicicleta i afrontar els 40 km de ciclisme, en 4 voltes, per un circuit pel circuit de Fórmula 1 i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Com últim obstacle, la carrera a peu, de 10 km en 3 voltes, es plantejava en la pròpia Marina Reial, permetent al públic viure-la des del primer instant i fins a la seua conclusió, en flamant línia de meta instal•lada en l’edifici Veles e Vents.

toro loco valencia triatlón, 2013, triatlon olímpico

José Luis Olmos, del Tragaleguas.org, es va convertir en vencedor absolut de la competició en 02:06:23. Després d’ell, Manuel Ortega (02:07:13), del Passatge Team, i José Germán Cerezo (02:07:19). En categoria femenina, Claire Vallance, que ja va véncer en el Sprint de València Triatló 2011, es va alçar en esta ocasió amb la victòria en distància olímpica amb un temps de 2:20:37. La triatleta britànica va estar acompanyada en el podi per Marta Fernández de Castro (2:25:42), segona, i Karem Faus (02:28:04), tercera.

toro loco valencia triatlón, 2013, triatlon olímpico

Podium del triatlón Olímpico.

Ací pots consultar la classificació completa de la prova 2013.

Fotos: Kike Taberner.