La Fundació Esportiva Municipal lliurament la proposta d’autoritzacions demanials a 40 entitats esportives sense ànim de lucre per a la gestió d’instal·lacions esportives municipals
Esta actuació regularitza la gestió de 25 equipaments esportius després de més de huit anys en situació d’inseguretat jurídica
La Fundació Esportiva Municipal ha aprovat una proposta d’autoritzacions demanials a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre, per a la gestió i ús de 40 instal·lacions esportives municipals i espais esportius annexos o complementaris.
L’alcaldessa de València, Mª José Catalá, ha presidit l’acte d’entrega d’estes propostes, en què també han participat la regidora d’Esports Rocío Gil i la directora gerent de la FDM, Mª Angeles Vidal, així com més d’un centenar de representants de clubs i associacions esportives de València, reunits a les Pistes de Bàsquet de Sant Marcel·lí, al barri de Sant Marcel·lí.
Catalá considera que amb esta proposta “complim amb el nostre compromís d’ordenar la situació de l’esport a la ciutat de València, aportem seguretat jurídica i posem en valor la corresponsabilitat, la col·laboració públic-privada entre l’Administració i el teixit esportiu”.
Esta proposta suposa una garantia jurídica per a clubs i institucions que tenien els seus convenis i concessions de gestió caducats, decisió que redundarà en un major i millor servei als ciutadans a les instal·lacions esportives de València. A més, s’ha realitzat amb la col·laboració publico-privada i la participació de les entitats i organitzacions implicades, que han aportat les seues idees i experiència en l’elaboració de les bases per establir els criteris de gestió dels equipaments públics.

Cada autorització tindrà una duració de quatre temporades, que començarà a la 2025-2026, circumstància que permitirà als clubs afrontar el període amb estabilitat, planificació i inversió. Es tracta d’una fórmula de gestió de les instal·lacions mitjançant autoritzacions demanials que supera les limitacions del model anterior. Una fórmula seriosa, rigorosa, transparent i adaptada a la realitat de cada club i de cada instal·lació.
El CD Serrans gestionarà el camp de futbol ‘Serrans’, ubicat al marge dret del Tram VI de les instal·lacions del Túria. Així mateix, el Club Atlètic Turia CF gestionarà el camp ‘Pont de Fusta’, situat al mateix tram però al marge esquerre. El CD Rumbo rep autorització per a la gestió del Camp de futbol Tram II, també a les instal·lacions del Túria.
Per la seua banda, el CF Unió Esportiva Benicalap i el Torrefiel Athletic Club Esportiu faran servir els camps de futbol ‘Benicalap’ i ‘Torrefiel’ respectivament, mentre el CE Zafranar gestionarà el camp de futbol ‘Tres Creus’, que també utilitzarà el CD La Rambleta. El camp d’Orriols serà gestionat pel CF Torrellevant; el CF Històrics de València utilitzarà el camp de futbol de Marxalenes i el CD Apolo jugarà a Pinedo.

A més, el CAU Rugbi València gestionarà les instal·lacions de rugbi situades al Tram V del Túria, l’Sporting Club de Tennis el poliesportiu ‘Astúries’, la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana el poliesportiu de Monteolivete, el CN Delfí la piscina del Centre Social de Trafalgar, el Club de Bàsquet Petraher les pistes de ‘Sant Marcel·lí’ i la Federació de Tir Olímpic de la Comunitat Valenciana, la galeria de tir ubicada al Tram VIII del Túria.
Nou infraestructures compartides
Fins a 21 entitats compartiran nou infraestructures esportives municipals. CFB Ciutat de València i Rayo Benimaclet utilitzaran les instal·lacions del camp de futbol ‘Exposició’, al Tram VIII. Al camp de futbol de Beniferri conviuran el CF Escoles San José i el CF Sporting Beniferri. Així mateix, a Benimàmet compartiran instal·lació Benimàmet CF i JP Sport Club. El camp de futbol ‘Sant Marcel·lí’ serà utilitzat pel Col·legi Salgui EDE i el CD San Marcelino.
CF Malva-rosa i Unió Impossibles Beteró CF comparteixen l’ús del camp de futbol ‘Malva-rosa’, mentre UD Marítim-Cabanyal i CF Femení Marítim utilitzaran les instal·lacions del camp de futbol ‘Dr. Lluch’. Així mateix, CD Malilla i CD Cuenca Mestallistes 1925 compartiran els camps de futbol de Malilla. Al camp de futbol de ‘Quatre Carreres’ conviuran UD Fonteta i FBUE Atlètic Amistat.

Així mateix, CP Les Abelles i Rugby Club València compartiran l’ús del Poliesportiu Quatre Carreres. Per últim, compartiran la instal·lació de beisbol i softbol del Tram VI del Túria la Federació de Beisbol i Softbol i Futbol Americà de la CV, el Club de Softbol Fènix València, i tres clubs de Beisbol i Softbol: Torxa, L’Illa i Pirates.
El director d’Administració del CD Serrans, Lluís Perepérez va explicar que és “una jornada important per a l’esport de València després de molt d’esforç, treball conjunt i diàleg” per a establir un “marc jurídic absolutament necessari que dota a les entitats esportives d’estabilitat i reconeix la seua labor, el seu arrelament en els barris i la seua contribució al benestar social”. Considera que esta fórmula és un “reconeixement institucional al paper fonamental de clubs i entitats en el desenrotllament esportiu dels xiquets i jóvens, així com una garantia per a planificar el nostre futur amb seguretat, invertir en les nostres instal·lacions, millorar servicis i respondre amb major eficàcia a les necessitats de les nostres comunitats per a continuar treballant per un esport més accessible i igualitari”.
Així mateix, el president del CB Petraher, Miguel Ángel Mir, amfitrió de l’acte, va destacar la “col·laboració públic-privada, essencial per a un projecte que pensa en el seu entorn i que amb esta autorització pot donar servici amb major tranquil·litat i seguretat, millor gestió i servici”.