L&8217;Ajuntament de València llança les ajudes a l&8217;esport de la ciutat amb més d&8217;un milió d&8217;euros disponibles

Estaran disponibles 4 mesos abans que l’any passat, afavorint la planificació de les entitats, seran de caràcter plurianual i es rebaixa l’antiguitat exigida

L’Ajuntament de València aprovarà el pròxim divendres 22 de març en la Junta de Govern Local les línies d’ajudes i subvencions a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre per un import d’1.000.000 € euros ampliables fins 400.000 euros. Els projectes esportius secundats hauran de ser presentats i duts a terme per entitats sense ànim de lucre amb seu social en el terme municipal de València.

L’objectiu de la convocatòria és impulsar i donar suport a les actuacions promotores de la pràctica esportiva no professional, amb especial atenció a les quals fomenten l’aprenentatge i la difusió de valors esportius i educatius, l’esport per a totes i tots, així com per a persones amb discapacitat, la participació en competicions oficials i la celebració d’esdeveniments esportius a la nostra ciutat.

Les subvencions estaran disponibles quatre mesos abans que l’any passat per a facilitar la planificació de les entitats a escala pressupostària. Així mateix, l’antiguitat exigida per a poder optar a estes ajudes per part del teixit associatiu de la ciutat es rebaixa a un any d’activitat. Estes subvencions seran de caràcter plurianual amb l’objectiu d’ajustar-se a la realitat de les entitats i de les temporades esportives.

Les subvencions estaran disponibles 4 mesos abans que l’any passat, afavorint la planificació de les entitats, seran de caràcter plurianual i es rebaixa l’antiguitat exigida.

Les entitats sol·licitants podran presentar projectes esportius, de duració no superior a un any, en les cinc categories subvencionables: esport en edat escolar, esport per a totes i tots, esport de competició oficial, esdeveniments esportius, i esport per a persones amb discapacitat. El termini per a la presentació de sol·licituds serà d’un mes, a comptar des de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

Cal destacar que, pel que fa a les subvencions en edat escolar, l’entitat haurà d’acreditar que disposa i aplica un protocol de prevenció i actuació davant situacions de maltractament, violència, assetjament, agressió i discriminació, o el compromís d’aprovar-lo i implantar-lo durant la temporada 2023/2024.