Notícies

La ‘Festa de la Vela’ reconeix els mèrits i labor esportiva de més de 140 regatistes durant el 2014

 • ,

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana va celebrar la seua tradicional Festa de la Vela, en la que més de 140 regatistes valencians van ser reconeguts per la seua labor esportiva durant l’any 2014 en els diferents campionats celebrats a nivell autonòmic, nacional i internacional.

“El verdaderament rellevant és l’enorme quantitat de regates celebrades, organitzades pels clubs i per la Federació, perquè eixe és el caldo de cultiu perquè cada any sorgisquen noves promeses”. Este ha sigut el balanç realitzat pel president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana (FVCV) sobre l’evolució de la vela en 2014.

L’edifici Veles e Vents de la Marina Reial Joan Carles I acollia esta tradicional gala de celebració, en la que la FVCV vol no sols reconéixer els triomfs esportius dels millors regatistes, sinó també fomentar l’afició per este esport.

Premiados en la Fiesta de la Vela.

Premiados en la Fiesta de la Vela.

Els premis s’han repartit entre un total de 50 campions autonòmics en 18 classes diferents i 67 valencians campions en competicions nacionals i internacionals, avalant un reeixit any 2014 en el terreny de la vela valenciana.

Les jóvens promeses participants en la passada edició del Trofeu Crece i en els Jocs Esportius verifiquen que l’esport de la vela guanya any després d’anys nous esportistes i aficionats que practiquen i disfruten este esport.

Un dels moments més destacats de l’acte va ser l’entrega del trofeus als guanyadors del Memorial Juan Moreno, que en 2014 van recaure en l’embarcació Grup Clínic Luis Senis, de l’armador Luis Senis, del RCN València, que va quedar en primer lloc. L’embarcació Fyord de José Luis Maldonado, també del RCN de València, va ocupar el segon lloc seguit de Enewtec, de l’armador Ingeniería y Nueva Tecnología, pertanyent al club CN Mar Menor que va acabar tercer.

Un momento del acto. (foto FVCV)

Un momento del acto. (foto FVCV)

Però sens dubte, el reconeixement més especial va ser l’entrega de les medalles de plata que atorga el Comité Olímpic Espanyol de Vela (COEV) al mèrit esportiu dels millors regatistes valencians en les diferents competicions nacionals i internacionals. Robin Imaz Creo i Enrique Luján Mora van obtindre el seu reconeixement per l’or aconseguit en el Mundial de RC44 en 2012 i l’Europeu Optimist per equips de 2013, respectivament. I Francisco Javier Serrano Fernández i Rosa María Foruria Delmás pels seus bronzes aconseguits en el Mundial de 2012 de la classe Vaurien en la categoria absoluta.

Durant l’acte, Conserves CUCA va rebre un premi reconeixent la seua labor en Responsabilitat Social Corporativa, pel seu suport i col·laboració amb l’Escola de Vela Municipal.

Amb la Festa de la Vela es posa fi a un any esportiu ple d’èxits, i al mateix temps s’inicia un nou curs de competicions i regates en què destaca l’impuls de la Vela Creuer, amb l’objectiu de continuar desenrotllant el Campionat Autonòmic, que se celebrarà A l’abril, coincidint amb la Valencia Boat Show, i que espera repetir l’èxit de la passada edició.