Notes de premsa

La 15K Nocturna Banc Mediolanum recorrerà els carrers més emblemàtics de la ciutat

 • , , ,

La sisena edició de la 15K Nocturna Banc Mediolanun ha sigut presentada aquest matí en les instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal. L’acte ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, qui ha estat acompanyada pel president del Club d’Atletisme València Esports, Rafa Blanquer; el president de la Fundació València Club Atletisme de la Comunitat Valenciana i entitat organitzadora de l’esdeveniment, Rafa Blanquer Ángel; així com del responsable del Banc Mediolanum a la Comunitat, Joaquín Maldonado.

“Convidem a tota la ciutadania a participar en aquesta emblemàtica prova per a València, l’única nocturna, que veritablement dóna lloc a nombroses emocions ja que permet gaudir la nostra ciutat a la nit”, ha manifestat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau.

La popular carrera arrancarà el dissabte a les 22:30 hores, amb eixida, per primera vegada en els seus sis anys d’història, en l’avinguda Enginyer Manuel Soto. Després del tret d’eixida, els corredors es dirigiran cap a l’Avinguda del Port per a finalitzar en un entorn idíl·lic com és la Marina de València.

El recorregut de la prova, que compta amb l’homologació de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (REFA) i forma part del seu Calendari Nacional a nivell de competició internacional, travessarà alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. El traçat ha experimentat lleugeres modificacions respecte a l’edició anterior, sense perdre l’essència de ser un circuit totalment pla que recorre vies àmplies amb l’objectiu d’afavorir una carrera amb les millors prestacions.

En aquest sentit, des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València, s’han dut a terme les labors de coordinació amb els diferents serveis municipals. La gran cita nocturna estarà assistida per més de 140 policies locals i al voltant de 80 voluntaris que vetlaran perquè la carrera “es puga desenvolupar amb les menors molèsties possibles un dissabte a la nit per a la ciutadania”, ha assenyalat la regidora d’Esports, Maite Girau.

Enguany, la 15k Nocturna comptarà, a més, amb la presència d’un notable elenc de competidors d’elit. Un total de 23 corredors d’alt nivell que arribaran a València procedents de Kenya, Etiòpia, Uganda, Burundi o Israel.

Els interessats a participar encara són a temps d’aconseguir el seu dorsal per un cost de 20 euros en la fira del corredor, que obrirà les seues portes el divendres a les 10 hores en l’edifici de les Drassanes, situat en el Port de València.