Notes de premsa

FDM València celebra la primera trobada sobre les oportunitats dels esculls artificials recreatius

 • , , ,

La Fundació Esportiva Municipal de València ha acollit este matí la primera trobada sobre el desenrotllament d’esculls artificials d’ús recreatiu que organitza juntament amb Innogate to Europe, en col·laboració amb el Projecte Esculls València i el Projecte Europeu Art Reefs.

La jornada ha sigut inaugurada per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, la qual ha estat acompanyada pel director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga, la coordinadora del Projecte Esculls València, Natividad Domingo, i els responsables del seguiment de l’esmentat projecte, José Serra i Javier Álvarez.

 

Sota el títol Esculls artificials recreatius: oportunitats per al turisme sostenible i la gestió de costes, la trobada ha reunit experts en este àmbit, espanyols i estrangers, que han analitzat l’evolució i resultats dels esculls artificials, la visió dels mateixos com atracció esportiva i turística i la seua aportació al desenrotllament ecològic del medi marí.

Així mateix, també s’han exposat les oportunitats de col·laboració i finançament que existeixen en l’àmbit europeu quant a la incorporació d’esculls artificials, a través d’entitats com el Fons Europeu Marítim i de Pesca.

En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, “des de la FDM s’ha volgut apostar per un projecte innovador on s’uneix esport i medi ambient, ja que, a més de ser un nou vector turístic per a la ciutat, també facilita la diversificació i participació de sectors complementaris com la ciència, l’educació i l’enginyeria mediambiental, entre d’altres”.

València ja compta amb el seu escull artificial, en la platja de la Malva-rosa, el qual es va fondejar l’any 2014. Des de llavors, s’ha convertit en un nou punt de referència turístic esportiu que, a més, ha fomentat la pràctica d’altres esports aquàtics com el piragüisme, la fotografia subaquàtica, la natació o les escoles d’estiu, activitats que, moltes vegades, ja giren al voltant de la ubicació de l’escull per poder fer-li una visita.