Notes de premsa

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València 2017 ja tenen guanyadors

 • , ,

Els guardons seran lliurats en una cerimònia que tindrà lloc el pròxim 4 d’octubre en el Complex Esportiu Cultural Petxina

El jurat dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València ha fallat qui són els/les esportistes i clubs que durant 2017 van acumular major nombre de mèrits per a ser distingits amb el Premi al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València en les diferents categories. Els premiats rebran els seus guardons el pròxim 4 d’octubre en la tradicional gala que se celebrarà en el saló d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina.

Començant per les categories de millors esportistes, el jurat ha decidit premiar al jugador i capità del València Basket, Rafa Martínez, que va ser campió de Lliga i Supercopa i, a més, va batre diversos registres particulars; i a la patinadora Inés Luna del Club Patinatge Ciutat del Túria, per la seua medalla d’or en el Campionat d’Europa i els seus excel·lents resultats en el Mundial i campionat d’Espanya, respectivament.

Per la seua banda, els nadadors David Levecq i Eva Coronado, han sigut designats com els millors esportistes amb Diversitat Funcional de l’any 2017, tots dos pels seus resultats en el Campionat del Món.

Pel que fa a clubs, el València Basket s’ha alçat com a vencedor gràcies als seus triomfs com a campió de Lliga i campió de la Supercopa d’Espanya.

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València 2017 ja tenen guanyadors

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València 2017 ja tenen guanyadors

En la categoria Fet Esportiu o Millor Resultat Internacional el premi és per a la Penya Ciclista Campanar per l’organització de la prova de caràcter internacional masculina i femenina puntuable Copa d’Espanya Ciclocròs. Quant al reconeixement a la Trajectòria Esportiva Més Destacada ha anat a parar en aquesta ocasió al expilotari, Álvaro Navarro, per tota una vida d’èxits en el nostre esport autòcton.

Jaume Ortí, Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València

En les categories masculina i femenina d’Esportista Més Destacat en edat escolar, el jurat ha premiat a Álex Arroyo Albert, campió Mundial Juvenil en la modalitat de Seleccions Nacionals en 2017; i a Ángel Guaita Piqueras, subcampió en els Jocs Europeus Paralímpics Juvenils de 2017. En categoria femenina, Leyre Almena Requena ha sigut reconeguda pel seu títol de campiona autonòmica de Ciclocròs i Challenge.

Respecte als clubs o equips, s’han fet amb el Premi al Mèrit Esportiu el Club Antares Valencia, per ser la primera vegada en la història que un club aconsegueix dos primers llocs en un campionat d’Espanya en diferents categories, en Nivell 1 i Nivell 5; i el CAU Rugby Club pels títols com a campions territorials d’Espanya S16 i S14.

D’altra banda, el centre educatiu que ha sigut guardonat per haver recolzat més l’esport en edat escolar ha sigut el San José de Calasanz, que ha obtingut 4 premis al Joc Net en bàsquet i futbol sala. Pel seu costat, la distinció a l’Associació o col·lectiu que més ha recolzat l’esport popular ha sigut per a la Plataforma Associativa per al Foment de l’Activitat Física i Salut ‘Juntas es Mejor’.

Jaume Ortí, Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València. Fotografía de El Mundo (Benito Pajares)

Jaume Ortí, Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València. Fotografia d’ El Mundo (Benito Pajares)

D’altra banda, els esportistes que s’han alçat amb els guardons al Mèrit Esportiu en l’àmbit de l’esport popular han sigut Luis Félix Martínez com millor esportista, que als seus 45 anys ha completat 200 maratons, i l’esportista Natacha López, per la seua victòria en la marató de Vitoria-Gasteiz Maratón Martín Fiz, tots dos del Club d’Atletisme Cárnicas Serrano.

En l’àmbit del voluntariat esportiu, Enrique Fuertes Sánchez i María José Gilabert Sánchez han sigut reconeguts com els voluntaris esportius més destacats de l’any 2017. Per la seua banda, l’Associació o Col·lectiu que més ha recolzat el moviment del voluntariat esportiu de la ciutat de València ha sigut per al jurat la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana (TriVoluntariat).

En l’apartat de mitjans de difusió que més i millor han recolzat i han difós la realitat esportiva de la ciutat el Premi al Mèrit Esportiu ha anat a parar a Pilota Viu.com-EFM Gestió i Esport S.L. El reconeixement a l’Entitat No Esportiva que més decididament ha recolzat l’esport del municipi, ha sigut per a l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la C.V (GEPACV).

En la categoria d’Entitats que Més han Recolzat la Igualtat de Gènere en la pràctica de l’activitat física i l’esport en la ciutat han sigut reconeguts el Club de Tenis València i l’associació Nosotras Deportistas.

Per a concloure, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València ha sigut atorgat a títol pòstum a l’expresident del València CF, Jaume Ortí Ruiz.

Tots els esportistes i clubs que han sigut premiats rebran els seus reconeixements el pròxim dia 4 d’octubre en la gala que se celebrarà en el saló d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina.

El jurat dels premis en aquesta edició ha estat format per D. Hilario Llavador Cisternes com a secretari i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau Melià, com a Presidenta. Vocals del jurat són el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyà, els periodistes Francisco Nadal, a proposta de l’Associació de Periodistes Esportius de València i Pedro Valero, per part de la Unió de Periodistes; el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos; el president del club Picken la Cuina Claret, Juan Fuentes; i el exatleta José Antonio Redolat.