Notes de premsa

El Trinquet de Pelayo acollirà la segona edició del torneig femení de pilota “Va de dona”

 • , , ,

Este matí s’ha presentat en la sala de premsa del Complex Esportiu Cultural Petxina la segona edició del torneig de pilota valenciana “Va de dona”, que tindrà lloc divendres que ve 9 de març en el Trinquet Pelayo.  La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat en l’acte acompanyada per la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i en representació del Trinquet de Pelayo, Alfredo Hernando.

“Amb esdeveniments com aquest donem suport al nostre esport més tradicional i als seus esportistes, a més de contribuir a la inclusió i consolidació de les féminas en aquesta modalitat. Convidem a la ciutadania a gaudir de la gran festa que, sens dubte, tindrem en el pròxim dia 9 en el Trinquet de Pelayo”, ha declarat la delegada municipal, Maite Girau.

L’esdeveniment donarà començament a les 17 hores amb la tradicional Fira de Pilota que estarà situada en el mateix carrer Pelayo. La fira comptarà amb diferents estands sobre cultura, gastronomia i pilota valenciana per a gaudi dels assistents. En aquest mateix espai estarà present el Museu de la Pilota del Genovés i la càtedra de la pilota de la Universitat de València. A la mateixa hora tindran lloc una sèrie de partides femenines protagonitzades per joves i veterans, com a mostra de la força d’aquest esport intergeneracional en femení.

L’acte central del torneig arrancarà a les 19 hores amb la còmica valenciana del Club de la Comèdia, Patrícia Espill, qui donarà la benvinguda als assistents amb un monòleg sobre esport femení. A continuació, es presentarà oficialment la Lliga Bankia d´Elit de Raspall Femení.

Seguidament es durà a terme el concurs de servei on una representant de cada equip farà una treta que serà mesurada amb la col·laboració de Pilota 3.0; la jugadora que efectue el servei més veloç serà la guanyadora d’un premi especial.

Per a finalitzar la jornada tindrà lloc una fi de festa amb la mítica banda valenciana Bajoqueta Rock en la Calle Pelayo para tots els assistents i tots els que es vulguen sumar a la festa.