Notícies

La Marató i la 10k València Trinidad Alfonso: més de 25.150 corredors en els carrers de la ciutat del running

 • 

Un any més València, la Ciutat del Running, es bolca amb un esdeveniment que continua creixent i consolidant-se com un dels més rellevants del panorama nacional i internacional de la carrera a peu. La Marató València Trinidad Alfonso i la seua prova paral·lela de 10k, organitzades ambdós per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, tornaran a prendre els carrers de la ciutat de València este pròxim diumenge 15 de novembre en una 35é edició que està cridada a ser històrica. La participació en la Marató (16.650) i en el 10k paral·lel (8.500) convertiran a la ciutat el diumenge 15 de novembre, en la gran festa del running.

El Maratón y la 10k Valencia Trinidad Alfonso: más de 25.150 corredores en las calles de la ciudad del running

El Maratón y la 10k Valencia Trinidad Alfonso: más de 25.150 corredores en las calles de la ciudad del running

L’espectacular participació de corredors per a esta edició consolida la internacionalització d’una prova que comptarà amb un cens internacional de més de 4.000 corredors arribats de totes les parts del món. 88 nacionalitats que representaran el 25% d’un cens que, any rere any, no para de créixer i augmentar el seu prestigi en el món de les carreres de distància. Tota una legió de visitants de totes les parts del món, als que s’uniran els més de 5.000 corredors procedents de la resta d’autonomies de l’estat espanyol, que atrets per la marató de València visitaran la ciutat i propiciaran que la ciutat tinga durant els dies previs i posteriors a l’esdeveniment, una impacte de turisme esportiu participatiu més que notori  i traduïble des de la visió econòmica. 

CENS TOTAL  MARATÓ VALÈNCIA TRINIDAD ALFONSO 2015

 

16.533 corredors

Internacional 

4.212

25,24 %

Nacional

5.191

31,17 %

Autonòmic – Comunitat Valenciana

7.208

43,59 %

 

DESGLOSSAMENT PROVÍNCIES COMUNITAT VALENCIANA

 

 

València 

5.984 

25,24 %

Alacant

   987

31,17 %

Castelló

   237

43,59 %

Com a antesala a tot el que ocorrerà, la notícia de ser reconeguda com la millor carrera d’Espanya per part de la RFEA, no fa sinó donar un impuls a una marató que vol tornar a fer història. Una edició de 2015 que ha tornat a batre el seu rècord de participació i que buscarà superar-se, millorant la millor marca de marató aconseguida en sòl espanyol (Felix Kipkemoi Keny – 2:07:14) que ja es va aconseguir en 2013, en la passarel·la sobre l’aigua de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Un poc més que una marató

Per a esta edició 2015, la Marató València Trinidad Alfonso està disposat a superar-se i demostrar amb escreix el valor de la distinció de l’Etiqueta de Plata de la IAAF rebuda en 2014, que acredita a esta marató com una de les millors en la distància. Més enllà de la carrera, el gran esdeveniment que suposa este esdeveniment per a la ciutat s’arreplega en la multitud d’activitats paral·leles i esdeveniments extraesportius que rodegen a la ciutat amb motiu de la marató.

Més de 150 punts d’animació disposats al voltant del circuit i activitats com la Marató Fotogràfica de València, el Running Faller o el Shopping Run, entre moltes altres, serviran perquè València respire marató durant tota la setmana prèvia a la carrera. A més, l’Expo Esport València, la fira del corredor prèvia a la carrera, arreplegarà a favor seu, un infinitat d’activitats prèvies i per a tots els públics, entre les que destaquen l’esdeveniment Impuls-A València, el Mini Marató València Mapfre i com a novetat, el Breakfast Run, un entrenament matinal i festiu que transcorrerà pel Circuit 5k dels Jardins del Túria, el dissabte 14 de novembre. 

Para esta edición 2015, el Maratón Valencia Trinidad Alfonso está dispuesto a superarse

Para esta edición 2015, el Maratón Valencia Trinidad Alfonso está dispuesto a superarse

Una marató de rècord amb ganes de superar-se

Així doncs, en el vessant estrictament esportiu, entre els favorits a la victòria final destaca el propi Felix Kipkemoi Keny, que voldrà rescabalar-se del seu fluix rendiment en 2014, mentres que els seus principals competidors seran els etíops Tola Seboka (2:06:17) i Abraha Adihana (2:06:23), així com els kenyans Philemon Rono (2:07:07) i Luka Kanda (2:07:20), qui ja figura en el palmarés de la marató valenciana amb la seua victòria en 2012. També s’esperen emocions fortes en el retorn a la distància de Filípides de Matthew Kisorio i en el debut de l’eritreu Dawit Hagos (1h00:26 en mitja), sense oblidar l’instint competitiu de Félix Kandie (2h08:32) i Philip Kangogo (2h08:16), guanyadors en unes quantes maratons del 2014 i 2015.

Mentrestant, en la categoria femenina, la recordwoman del circuit, Beata Naigambo repetix com a favorita, després de la seua victòria i millor marca l’any passat amb 2:30:55. Per a esta ocasió, Naigambo haurà de pugnar amb un elenc de 10 corredores que acrediten una marca inferior a 2:30:00 i que li posaran les coses molt difícils.

A més, com a novetat per a esta edició 2015, la posada en marxa del programa “de València a Rio” ha propiciat la participació d’atletes arribats de totes les parts del món amb un excel·lent nivell d’alta competició. Més de 40 atletes d’elit s’han acollit a este programa i buscaran a València la seua marca mínima per a poder anar als jocs olímpics de Rio de Janeiro, quelcom que no farà més que augmentar la qualitat d’esta gran marató.

El 10k, la gran festa paral·lela

Per la seua banda, el 10k paral·lel, tindrà entre els seus favorits a corredors d’un nivell contrastat com Michael Bett, Roberto Sotomayor i Francisco Bachiller, així com en dones, noms com Sonia Labrado, Elena Moreno, Laura Méndez i Raquel Landín. Un excel·lent cartell de corredors que garantix la competitivitat entre els que buscaran la victòria final d’una carrera, que servirà perquè uns competisquen en una distància menor però no per això menys exigent. Mentrestant, molts altres, principalment corredors populars, disfrutaran d’esta cita complementària a la marató i que ho fa especial, al mateix temps que una excel·lent antesala motivacional, per a veure la distància de Filípides com un repte futur a aconseguir, almenys una vegada en la vida.