Notes de premsa

El jurat dels XXIII Premis al Mèrit Esportiu estarà compost per il·lustres representants de l’esport valencià

 • , ,

El tribunal es reunirà el pròxim 29 de març per a deliberar als premiats i premiats d’aquesta vint-i-tresena edició que reconeix el treball i èxits dels esportistes i entitats de València

La Fundació Esportiva Municipal ha anunciat la composició del jurat que valorarà la candidatura dels inscrits i inscrites a la XXIII edició dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València. Aquest tribunal estarà format pel regidor d’Esports, Javier Mateo; el Director-General d’Esports, Josep Miguel Moya; el diputat provincial de Joventut i Esports, Andrés Campos; el secretari Municipal d’Àrea II, José Vicente Ruano; la presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, Concepción Rico; la presidenta del Club Unlimite Wheels, Rut Aguilar; l’esportista d’elit, Ruth García; el periodista de l’Associació de Periodistes Esportius, Juan Antonio Pardo; i de la Unió de Periodistes Valencians, David Blay.

El jurat dels XXIII Premis al Mèrit Esportiu estarà compost per il·lustres representants de l'esport valencià

El jurat dels XXIII Premis al Mèrit Esportiu estarà compost per il·lustres representants de l’esport valencià

Un jurat excepcional compost per esportistes d’elit, periodistes, la presidenta de la FGCV i representants públics de l’esport a València i la Comunitat Valenciana, que es reuniran el pròxim 29 de març per a deliberar sobre les candidatures presentades. Tots els premiats i premiades seran triats pel jurat, a excepció del premi ‘Amorós al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València’, que serà triat directament per la Junta Local de Govern.

Aquesta XXIII edició dels Premis al Mèrit Esportius reconeixeran els assoliments esportius obtinguts durant 2022, així com el treball realitzat en favor de l’esport que hagen desenvolupat les entitats esportives (o vinculades), els esportistes valencians i valencianes, o que hagen desenvolupat la seua labor a València. A més, enguany s’incorpora un nou guardó, ara també es reconeixerà el treball dels entrenadors i entrenadores.

El tribunal es reunirà el pròxim 29 de març per a deliberar als premiats i premiats d'aquesta vint-i-tresena edició que reconeix el treball i èxits dels esportistes i entitats de València

El tribunal es reunirà el pròxim 29 de març per a deliberar als premiats i premiats d’aquesta vint-i-tresena edició que reconeix el treball i èxits dels esportistes i entitats de València

Després de més de 20 anys celebrant aquesta visibilització de l’esport a la ciutat, aquests premis de la ciutat de València han sigut atorgats a il·lustres esportistes com; el tennista, Juan Carlos Ferrero; la llegenda del bàsquet valencià, Victor Claver; la nadadora olímpica, Merche Peris; el futbolista, Raúl Albiol; la triple medallista paralímpica Mónica Merenciano; el polivalent medallista paralímpic, Ricardo Ten; o el mateix David Casinos que també compta en el seu palmarés amb diverses medalles dels Jocs Paralímpics.

Però no sols es reconeix als esportistes en aquests premis, equips com el València CF, el Llevant UD, el València Basket, el Real Club Nàutic, entre altres, també han tingut el seu reconeixement. Així com esdeveniments esportius que han tingut un impacte a la ciutat, com la Marató de València. I per descomptat, el guardó més emotiu, el Premi Amorós, que reconeix la labor esportiva realitzada per una persona al llarg de la seua trajectòria. L’any anterior aquest reconeixement va ser per al president d’Honor del Llevant *UD, Francisco Fenollosa.