Notícies

El COE tria València com última seu del fòrum Marca abans de la gran cita de setembre

 • ,

El Complex Esportiu Cultural Petxina va acollir el 22 de juliol el Quart fòrum organitzat pel diari MARCA i el Comité Olímpic Espanyol en suport a la Candidatura de Madrid als Jocs Olímpics i Paralímpics de 2020 davall el lema ‘La veu dels esportistes’. El president del COE i de la Societat Madrid 2020, Alejandro Blanco, que va mostrar una vegada més el seu optimisme moderat de cara al 7 de setembre, encara que no va dubtar a lloar les virtuts de la candidatura espanyola. “Estem molt il·lusionats. Per primera vegada en el tall hem sigut els millor valorats, l’informe de la comissió per primera vegada no ha tingut cap entrebanc. El COI diu que no hi ha cap candidatura millor que la nostra. Però com sempre dic, anem segons, si et creus que vas primer mai guanyes perquè et crees que ho tens tot fet. Hem presentat una candidatura d’acord amb els moments actuals”, va destacar Blanco

En la mateixa línia es va expressar Rita Barberá, alcaldessa de València, que va donar la benvinguda a l’acte: “Esta ciutat té una claríssima vocació olímpica, i sempre ha recolzat incondicionalment la candidatura. Estem orgullosos de ser la subseu de Vela. València aporta la mar olímpica, la inigualable climatologia, els millors vents i l’entrega i l’esperit esportiu de tots els valencians”, va subratllar l’alcaldessa.

També va estar present Óscar Campillo, director de MARCA, va destacar les virtuts de València, i va explicar els motius pels quals s’ha celebrat este fòrum en esta ciutat: “Estem ací perquè València serà subseu de Madrid 2020 per a les proves de vela i la ciutat ha demostrat el seu compromís amb l’esport, té una llarga tradició celebrant esdeveniments esportius d’elit. Madrid 2020 serà un punt d’inflexió per a tot el país com ja ho va anar Barcelona’92. Vivim una situació complicada i els Jocs demostraran al món que Espanya continua estant a l’altura”, va indicar.

Un dels protagonistes més destacats va ser Miroslav Djukic, exfutbolista i entrenador del València, qui va assenyalar que Espanya ha de ser “optimista” i pensar que “guanyarà”. A més, va incidir en la passió amb què els valencians viuen l’esport i com es bolcarien al ser subseu olímpica: “seria un escenari preciós, la gent s’enganxaria segur per la gran afició a l’esport que tenen, jo ho he viscut en el futbol”.

Luis Rubiales, exfutbolista i president de l’Associació de Futbolistes Espanyols, va lloar la capacitat organitzativa de València i Madrid, mostrant la seua confiança a ser la ciutat triada: “Madrid és una ciutat gran i preparada, i València és també una ciutat històrica però jove, que creix i que creu en l’esport. Encara que anem segons segur que guanyarem, el president està fent un treball sensacional”.

El COE elige Valencia como última sede del foro Marca

El COE elige Valencia como última sede del foro Marca

Per la seua banda, Raúl Chapado, exatleta i president de l’Associació Espanyola d’Esportistes Olímpics, va emfatitzar l’adequació de la candidatura a la complicada situació que viu Espanya: “Esta és la millor candidatura dels tres processos. Té una candidatura millorada i que ha optimitzat els recursos. Apostem per una candidatura responsable, amb un baix cost, que s’adequa a la situació actual”, va assegurar Chapado.

D’altra banda, Ignacio Sola, exatleta de bot amb perxa, primer espanyol a ostentar un rècord olímpic i president de la Comissió d’Esportistes del COE, va fer insistència en la constant evolució de l’esport a Espanya i va destacar l’edat d’or en què viu actualment: “En la meua època per a entrenar usàvem perxes de canya de bambú, les condicions no són les que hi ha ara. El que és important és que tot evolucione per a millorar la seguretat”, es va congratular.

Finalment, l’esportista en actiu Iván Pastor, Windsurfista Olímpic a Atenes, Pequín i Londres, va voler mostrar les excel·lents condicions de què gaudix València per a ser subseu olímpica. “Vivim en un país rodejat de mar i això fa que la gent ho aprofite i ho practique. València té unes condicions magnifiques que espere que aprofitem”, va concloure Pastor.