Notes de premsa

El Club Deportivo Waterpolo Turia aconsegueix l’ascens a Segona Divisió Nacional

 • , ,

La piscina municipal del poliesportiu de Natzaret va ser l’escenari del Campionat d’Espanya Absolut de Waterpolo masculí, una intensa competició en la qual el Club Esportiu Waterpolo Túria va aconseguir la cobejada plaça d’ascens a Segona Divisió Nacional.

L’equip valencià ha dut a terme un torneig molt regular sense deixar opció a cap sorpresa. Posicionat com un dels favorits en aquesta seu, sinó el principal, ha resolt tots els partits amb gran solvència. En la fase de grups del passat dissabte, el Club Esportiu Waterpolo Túria va guanyar de manera contundent a Caballa B per 13 – 4 i a Godella B per 13 – 6.

El diumenge, ja en fase de semifinals, es va desfer del Sant Josep per 14 – 4 i, en l’altra semifinal, C.W Santiago s’imposava a Godella en un partit molt igualat per 8 – 9. En la gran final C.W. Santiago no va poder en cap moment amb el vendaval que fou el Club Esportiu Waterpolo Túria, que sabia que era el moment i no es podia fallar en cap concepte. El marcador de 16 – 4 va deixar clar la importància del partit per a l’equip de la ciutat de València, que no va baixar la intensitat en cap moment del campionat.

 

Així, el Campionat d’Espanya Absolut de Waterpolo Masculí celebrat a València, va quedar en les seues posicions de podi de la següent manera:

1º- Club Esportiu Waterpolo Túria

2º- Club Waterpolo Santiago

3º- Waterpolo Sant Josep

D’aquesta manera, el Club Esportiu Waterpolo Túria tornarà a estar en la Segona Divisió Nacional en la pròxima temporada 18/19.

Cal destacar, a més, que els premis individuals de Millor Jugador del Torneig i de Millor Porter del Torneig, van recaure sobre els jugadors de l’equip valencià Nacho Montolio i Alex Cuenca, respectivament.

A partir d’aquest moment, el Club començarà a planificar la pròxima temporada amb il·lusió i amb l’objectiu de, en el menor temps possible, tornar a recuperar el lloc en la Primera Divisió Nacional. Per a açò, es troba en la cerca de patrocinadors, sponsors i institucions que col·laboren amb el projecte esportiu i social que, ara mateix, se sustenta majoritàriament pels socis del club i, per la col·laboració i ajudes que els brinda la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de la ciutat.

Recordem que el Club Esportiu Waterpolo Túria és l’equip de referència de la ciutat de València i disputa competicions nacionals amb jugadors exclusivament de la seua pedrera, per la qual cosa basa el seu present i el seu futur en jugadors i jugadors formats en la casa.

Per a mantenir aquesta idea, haurà de trobar els mitjans i els recursos (privats o públics) que li seguisquen donant viabilitat al projecte i, per tant, al Club que, no solament treballa a nivell competitiu en la ciutat, sinó a nivell social amb diversos projectes escolars i socials, dirigits a xiquets i xiquetes de València per a la pràctica i l’aprenentatge d’aquest completíssim esport.

Des d’ací enviem nostra més sincera felicitació a tots els integrants de la família del Túria per l’objectiu complit.