Notes de premsa

L’Ajuntament de València presenta a clubs i federacions el nou model de gestió de les Instal·lacions Esportives Municipals

 • , ,

El nou model de gestió donarà seguretat jurídica a les entitats gestores de 24 instal·lacions esportives

Esta vesprada en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina, l’Ajuntament de València celebrarà una reunió on es tractarà el model mixt de gestió de les Instal·lacions Esportives Municipals de la ciutat de València i la seua necessitat d’actualització.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil presidirà una jornada de formació i presentació del nou model que gestionarà les instal·lacions monodeportivas i, que ara mateix es troba en un període d’exposició pública.

L'Ajuntament de València presenta a clubs i federacions el nou model de gestió de les Instal·lacions Esportives Municipals

L’Ajuntament de València presenta a clubs i federacions el nou model de gestió de les Instal·lacions Esportives Municipals

En aquest sentit, Rocío Gil, ha destacat la importància d’aquest impuls ja que “d’aquesta manera, donem seguretat jurídica i certitud als gestors d’aquestes instal·lacions esportives municipals de la ciutat per a oferir el millor servei possible als nostres esportistes i ciutadans, així com la de preservar els equipaments en bon estat”. La responsable de l’esport municipal ha volgut destacar també “l’esforç realitzat pels tècnics i les pròpies entitats esportives que han participat per a elaborar el millor model possible, que ens permeta mirar al futur de l’esport de la nostra ciutat”.

En este acte, al qual han acudit 80 entitats esportives, s’ha explicat la fórmula perquè les entitats esportives sense ànim de lucre puguen sol·licitar l’autorització demanial per a l’ús d’instal·lacions esportives municipals adscrites a la Fundació Esportiva Municipal de València. Així mateix, també s’ha informat dels diferents tallers de treball i reunions informatives dirigits als equips directius d’estes entitats esportives per a assessorar-los i, per a poder solucionar els possibles dubtes que els sorgisquen durant el procés però també s’arreplegaran les inquietuds i suggeriments dels clubs i federacions.

Hi ha un total de 24 instal·lacions esportives afectades de les quals 19 són instal·lacions a l’aire lliure (camps grans) entre els quals trobem Camp Futbol “Pont d’Assot” – Instal·lacions Riu Túria (Tram VI), Camp de Futbol “Benicalap”, Camp Futbol “Marxalenes” o les Instal·lacions Riu Túria (Tram V) Rugbi, entre altres, i 5 són instal·lacions cobertes (instal·lacions xicotetes) com a Centre Municipal de Pilota Valenciana (Borbotó), Pavelló de San Isidro – EMT, Piscina Centre Social Trafalgar, Centre Esportiu “La Creu del Grau” i les Pistes de Bàsquet “Sant Marcel·lí”.

El nou model de gestió donarà seguretat jurídica a les entitats gestores de 24 instal·lacions esportives

El nou model de gestió donarà seguretat jurídica a les entitats gestores de 24 instal·lacions esportives

Pel que respecta als camps de futbol, durant l’últim any, van anar 6.878 usuaris/as, distribuïts en 575 equips, els que van jugar assíduament durant la temporada regular en els camps de futbol municipals.

D’ells, al voltant de 300 van ser xiques, repartides en 16 equips de futbol femení, mentres que la resta van ser xics repartits en 338 equips de futbol 8 i 221 equips de futbol 11. Pel que respecta a la resta d’instal·lacions (instal·lacions cobertes xicotetes), durant l’any passat van sumar més de 335.000 usos.

Esta reunió suposa l’inici d’este compromís, amb una primera fase que afecta les 34 Instal·lacions Esportives Municipals que són gestionades per Entitats Esportives sense Ànim de Lucre.

Amb tot això, també es pretén posar en valor el patrimoni de les Instal·lacions Esportives Municipals que se cedixen i d’esta manera enfortir el teixit associatiu esportiu de la ciutat de València, acostar l’ús dels recursos a la ciutadania a través dels clubs dels barris i fomentar l’esport organitzat de la ciutat a través dels clubs.

Descarregar documentació.