Notes de premsa

Campus d’estiu i cursos de natació, la millor opció per als més xicotets este estiu

 • , , , ,

La Fundació Esportiva Municipal oferta 5.688 places a les Escoles Esportives d’Estiu, que donaran inici al mes de juny, coincidint amb l’inici de les vacacions escolars, al costat de cursos de natació en piscines municipals

Bàsquet, bàdminton, hoquei, karate, waterpolo… 5.688 xiquetes, xiquets i joves de València gaudiran, des del mes de juny, dels Campus d’Estiu organitzats per la Fundació Esportiva Municipal.

La posada en marxa d’estes escoles esportives estivals respon a un doble objectiu. D’una banda, el més evident, afavorir l’activitat física i els hàbits saludables entre les més xicotetes i els més xicotets. Per un altre, ajudar les famílies a conciliar durant el període vacacional de les i els menors. Amb esta finalitat, els campus estaran en marxa durant tot l’estiu, amb un ampli horari i, fins i tot, servici de menjador.

Les Escoles Esportives d’Estiu es desenvoluparan, en la seua majoria, per torns setmanals, durant els mesos de juny a setembre, distribuïdes en un total de 12 instal·lacions municipals, totes elles situades a la ciutat de València.

A més, amb la condició d’aconseguir a totes les famílies, la Fundació Esportiva Municipal oferix places a les Escoles Esportives d’Estiu des de 20€. Així mateix, un 10% de les places totals estan bonificades per la Fundació Esportiva Municipal, en coordinació amb els Servicis Socials Municipals, i es destinen a xiquetes i xiquets en risc d’exclusió social.

Descarregar dossier

Descarregar dossier

Als campus, xiquetes, xiquets i fins i tot adolescents –en alguns es permet la inscripció de menors fins a 18 anys– poden continuar perfeccionant el treballat durant el curs escolar a les Escoles Esportives. No obstant això, el més important que es pot aprendre en estos espais transcendix el tècnic i també el lúdic. L’ensenyament més valuós té a veure amb el respecte, la convivència i l’esforç, valors esportius que s’intenten traslladar a les xiquetes i els xiquets.

A continuació, es presenta l’oferta per a l’estiu 2024, en la qual es poden trobar activitats esportives molt variades i atractives, així com els contactes i enllaços amb els organitzadors:

  • Campus multiesportiu Petxina, en Complex Esportiu Cultural Petxina i Poliesportiu del Túria. Preus: 73 € fins a les 14 h / 150 € fins a les 17 h (amb menjador). 10% descompte a partir del segon germà. Contacte: Club d’Escacs Ciutat Vella. sedesportcampus@hotmail.com https://www.clubajedrezciutatvella.blogspot.es.
  • Escola d’Estiu de Triatló, en Poliesportiu Natzaret. Preus: 89,90 € preu per setmana. Opció d’eixida a les 16h (+48,50€ amb menjador). Una altra opció és la recollida en bus (preu segons demanda). Contacte: Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana i S.D.Correcaminos. https://triatlon.correcaminos.org.
  • Escoles d’Estiu de Karate, en Poliesportiu Cabanyal–Canyamelar i Pavelló Benicalap. Preus: preesport (20€/mes) i Karate (30€/mes). Contacte: Federació de Karate de la Comunitat Valenciana. eeddkarate@fkaratecv.es. https://www.fkaratecv.es.
  • English Summer School, en CEIP Ramiro Jover. Preus: 60 € per torn i alumne / Menjador: 35 € per torn i alumne / Escola Matinera: 10 € per torn i alumne. Descomptes per germans, consultar. Contacte: Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana. ivan.gallardo@uv.es. Whatsapp al 676127946. https://www.badmintoncv.org.
  • Escola Esportiva d’Estiu d’Hoquei i multiesport, en Poliesportiu Verge del Carme-Beteró. Preus: Escola de 8.00 h a 15.00 h (90€); menjador (37,50€/sem) i ampliació de l’horari de 15 h a 17 h (35€). Hi ha descomptes per germans. Contacte: Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana. poliesportiu@fhcv.es. https://fhcv.es/betero/escuelas-deportivas-de-betero/#estiu.
  • VI Campus Waterpolo Túria, en Poliesportiu Natzaret. Preus: 95 € preus per setmana. Descompte per acumulació de setmanes. Contacte: Club Waterpolo Túria València. https://www.waterpoloturiavalencia.es. actividadeswaterpoloturia@outlook.es.
  • Escola d’Estiu del Poliesportiu Benimaclet Bàsquet i Esgrima, en Poliesportiu Benimaclet. Preus: 84 € per alumne i setmana. 50 €/sem per alumne i setmana amb menjador. Hi ha descomptes fins a 10 €/sem. per germans, packs de setmanes i antics participants. Contacte: Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana. Col·labora la Federació d’Esgrima de la Comunitat Valenciana. fbcv@fbcv.es. 96 346 50 01 / coordinacion@fecv.es. – 637 69 82 53. https://escuelas.fbcv.es/verano/.
  • Escola d’Iniciació al Vóley Platja, en Instal·lació municipal de Vóley Platja València a la Platja Malva-Rosa. Preus: 40 € per torn i alumne. Contacte: Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana. fvbcvdv@fvbcv.com. | https://www.fvbcv.com. https://fvbcv.com/campus-iniciacion-voley-playa-malvarro-sa-2024/.
  • Escola Federació de Rem, en La Marina de València. Preus: 95 € per setmana. Opció d’entrada a les 8h (+10€/setmana). Contacte: Federació de Rem de la Comunitat Valenciana. https://escuela.fremocv.org.

A més de les anteriors, vàries són les activitats i campus que es desenvoluparan en altres instal·lacions esportives municipals de la ciutat que s’autoritzen des de la Fundació Esportiva Municipal.

El multiesport serà present en la majoria d’instal·lacions esportives municipals autoritzades, seguit de futbol tant en el seu vessant masculí com femenina, per a tindre també protagonisme durant estes vacacions escolars la gimnàstica rítmica i la natació sincronitzada.

Cursos i activitats de natació

Els cursos d’estiu de natació preescolar i escolar en la piscina descoberta de Benimaclet són de dilluns a divendres de 18.45 h a 19.30 h i de 19.30 h a 20:15h. (10 sessions) al juny; dilluns a divendres de 10.00 a 10.45 h, 18.45 h a 19.30 h i de 19.30 h a 20:15h. (20 sessions) al juliol; i dilluns a divendres de 10.00 a 10.45 h, 18.45 h a 19.30 h i de 19.30 h a 20:15h. (20 sessions) a l’agost.

En la piscina descoberta del Palmar, seran de dilluns a divendres de 10.00 a 10.45 h i de 19.00 h a 19:45h. (20 sessions) al juliol i agost.

Els preus dels cursos de natació preescolar (3 i 4 anys) en 20 sessions són de 73,25€, i en 10 sessions, de 52,30€, mentre que els preus de cursos de natació escolar (de 5 a 15 anys, pensionistes, jubilats i persones amb discapacitat) en 20 sessions és de 52,30€ i en 10 sessions, de 31,10€.

Per a este estiu, hi ha programada una oferta d’aproximadament 2.636 places en activitats aquàtiques per a, entre altres, la població més jove (natació preescolar i natació escolar), en les següents instal·lacions: 1.136 places en Parc de l’*Oest, 356 en Benicalap, 258 a Castellar, 552 a Benimaclet, 104 en El Palmar, 60 a Benimàmet i 170 en Natzaret.

Les dates de cursos de natació en les piscines de Benimaclet, Parc Oest, Castellar, Benicalap i El Palmar per a este estiu són: des del dia 14 fins al 28 (10 sessions) al juny, des del dia 1 fins al 26 (20 sessions) al juliol i des del dia 1 fins al 29 (20 sessions) a l’agost, excepte el 15 (festiu).