Notes de premsa

Arranca el termini de presentació de candidatures als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2017

 • , , ,

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Esports, ha anunciat el començament del termini de presentació de candidatures per a la divuitena edició dels Premis al Mèrit Esportiu 2017. La convocatòria de recepció de sol·licituds estarà oberta des del pròxim 11 de juny fins al dia 29 del mateix mes.

Els Premis al Mèrit Esportiu de la ciutat de València reconeixen cada any la labor delss esportistes, voluntaris, clubs, institucions, mitjans de comunicació i empreses valencianes que durant 2017 van acumular major nombre de mèrits en l’àmbit esportiu.

Arranca el termini de presentació de candidatures als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2017

Arranca el termini de presentació de candidatures als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2017

A partir del dilluns 11 de juny podran presentar als seus candidats les federacions esportives legalment constituïdes, els clubs i altres entitats esportives, altres organitzacions no esportives però vinculades a l’esport, mitjans de difusió, esportistes en actiu o ja retirats, així com universitats, col·legis professionals, associacions de gestors i tots els ciutadans i ciutadanes de València que tinguen una proposta relacionada amb l’esport.

Tots els ciutadans i ciutadanes de València poden plantejar els seus suggeriments per a proposar candidats a través de tres vies, bé enviant un email al correu electrònic premisesportvalencia@fdmvalencia.es, presentant una instància en el Registre Electrònic de l’Ajuntament de València o, presencialment, presentant la sol·licitud en el Registre de l’Ajuntament de la ciutat o altres registres depenents del consistori municipal.

Totes les sol·licituds han d’anar acompanyades per un dossier que justifique els mèrits de la candidatura proposada.

Categories dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2017

En la divuitena edició dels Premis al Mèrit esportiu Ciutat de València es premiarà als i les millors esportistes en les categories d’esport de competició oficial i d’alt nivell, l’esport en edat escolar, esport popular, voluntariat esportiu i altres àmbits relacionats amb l’esport. Així mateix, es manté el Premi Amorós al Mèrit Esportiu, com a menció especial per la labor relacionada amb l’esport duta a terme per una persona física en la ciutat.

Quant a la categoria d’esport de competició oficial i alt nivell, hi haurà guardó tant per a l’esportista més destacat, l’esportista més destacada, així com a l’esportista més destacat amb diversitat funcional i a l’esportista més destacada amb diversitat funcional. També es reconeixerà la labor de l’equip o club més destacat, al fet esportiu més destacat, al millor resultat a nivell internacional i a la trajectòria esportiva més destacada del passat any.

En l’àmbit de l’esport en edat escolar es tracta de recompensar tant als joves esportistes menors de 16 anys que més hagen destacat en les competicions en edat escolar, com a les entitats que més treballen per a promocionar l’esport en aquest àmbit. Així, es divideix en quatre categories, premiant a l’esportista en edat escolar més destacat, a l’esportista en edat escolar més destacada, a l’equip o club esportiu en edat escolar més destacat i a l’entitat, associació o centre educatiu que més haja recolzat l’esport en edat escolar.

D’altra banda, es troben els guardons relacionats amb l’esport popular que pretenen recompensar el suport dels ciutadans i ciutadanes que han participat en l’organització dels esdeveniments esportius populars que ha tingut lloc en la ciutat de València. En aquest sentit, es premiarà a l’esportista més destacat i a l‘esportista més destacada, tots dos de l’esport popular, així com a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja recolzat l’esport en l’àmbit popular.

Des de la passada edició, els voluntaris esportius també tenen el seu espai en els Premis al Mèrit Esportiu, ja que la seua labor és imprescindible per a desenvolupar molts dels esdeveniments que es realitzen en la nostra ciutat. Així, els guardons reconeixeran la labor del voluntari esportiu més destacat, la voluntària esportiva més destacada i a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja recolzat el moviment del voluntariat esportiu a València.

Per a acabar, i tenint en compte altres àmbits relacionats amb l’esport, es plantegen les categories que apunten directament al mitjà de difusió que millor ha reflectit la realitat esportiva de la nostra ciutat, al millor article o reportatge periodístic esportiu, a l’entitat no esportiva que més haja recolzat l’esport de la ciutat i a l’entitat esportiva que haja dut a terme una major promoció de la igualtat de gènere en la pràctica esportiva en la ciutat de València.

 

Presentació de candidatures