Notícies

La Petxina acull jornada monogràfica sobre problemes d’escacs, la “poesia dels escacs”

 • 

La SEPA (Societat Espanyola de Problemistes d’Escacs) va celebrar per primera vegada la seua assemblea anual a València el diumenge 13 d’octubre.

En aquesta modalitat els jugadors d’escacs han de resoldre unes determinades posicions d’escacs, 6 en aquest cas, realitzant mat en dues jugades, en un temps màxim, resultant guanyador el que major encert en la resolució obtinga i en cas d’empat en el menor temps.

Amb motiu d’aquesta trobada es va programar una jornada monogràfica sobre problemes d’escacs organitzada per la penya de problemistes valencians “Guzpatarra“, amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Sede Sport i el Club Gambito-Benimaclet, i que va comptar amb la presència de Jesús Casero, director gerent de la Fundació Esportiva Municipal i de José Manuel Brotons cap de Servei d’Esports.


La jornada va incloure el I Concurs de resolució de problemes per a jugadors de fins a 16 anys. sent la guanyadora Ángela Ortega del C.A. Gambito-Benimaclet. Segon i tercer classificats, van quedar, respectivament, Iván Ortega (Gambito-Benimaclet) i Darío Gutiérrez (C.A. Basilio). 

Foto: Celia Dubal

A continuació tindrien lloc dues conferències a càrrec de José A. Garzón, autor del llibre “l’Origen Valencià dels Escacs Moderns”, sobre la història i evolució de les jugades especials dels escacs i de José Antonio Coello Alonso, president de la SEPA, jutge internacional en composició, autor i prestigiós compositor i una de les persones que més ha contribuït a la difusió dels valors i principis del problema d’escacs en el nostre país, va centrar la seua intervenció a destacar els trets essencials del problema d’escacs, qui a més rebria una placa commemorativa com a tribut a tota una vida consagrada a la promoció i divulgació del problema d’escacs.

Una jornada monogràfica sobre un dels aspectes més poètics dels escacs que es desenvoluparia en la sala tematitzada “València, Origen dels Escacs Moderns, 1475”, de la Petxina, sala desenvolupada precisament amb motiu del descobriment que va ser València, amb la incorporació de la dama, el bressol dels escacs moderns.