Notes de premsa

16.000 dones prendran València aquest diumenge per a disputar la Carrera de la Dona 2018

 • , , ,

València torna a convertir-se aquest diumenge en la primera cita de l’any del circuit nacional de la Carrera de la DonaCentral Lechera Asturiana”. La prova femenina ha sigut presentada aquest matí en la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal i l’acte ha comptat amb la presència de la regidora delegada d’Esports, Maite Girau, les atletes valencianes, Marta Estebán i Natacha López i l’atleta israeliana Maor Boulder, una de les favorites per a fer-se amb el triomf aquest diumenge.

També han assistit a l’acte el director de Patrocinis i Xarxes Socials del Banc Santander, Felipe Martín; la responsable de Màrqueting Estratègic i Comunicació de Zurich i, Silvia Heras i, en representació de l’organització de Motorpress Ibérica, Henar Calleja.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha manifestat que “són ja molts anys recolzant a la Carrera de la Dona. És objectiu de la Regidoria d’Esports treballar per a recolzar l’esport femení i més en aquest cas que es tracta d’una prova solament per a dones i que té una gran part popular per a divertir-nos fent esport amb amigues i familiars”.

La prova femenina anual donarà començament a les 9:00 hores des de l’Avinguda del Port, lloc des del qual partirà una impressionant “marea rosa” formada per 16.000 dones que recorreran els carrers de la ciutat amb la mirada posada, en aquesta ocasió, a fer visible la solidaritat amb les víctimes de violència de gènere.

Totes les participants recorreran els 7,4 quilòmetres del trajecte de la prova lluint el dorsal 016, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere. Una vegada finalitzada la carrera tindrà lloc el posterior festival de fitness en la zona de meta. Al llarg del divendres i el dissabte les dones inscrites poden arreplegar els seus dorsals en la renovada fira Sport Woman, en les instal·lacions de Fira de València de 10 a 20h, que comptarà amb multitud d’ estands, tallers i activitats esportives dirigides al públic femení.

La Regidora d’Esports ha recalcat que “la xifra actual de participació femenina en les carreres és d’un 32% però anem a seguir treballant en aquest camí per a aconseguir el necessari 50%”.

En referència a Natacha López i Marta Esteban, Girau ha destacat que “és molt important la seua implicació perquè és necessari que existisquen models de referència en els quals mirar-nos ja que açò pot ajudar a moltes dones”.

La regidora d’Esports ha volgut animar al fet que les “ciutadanes de València s’inscriguen ja que encara poden fer-ho i al fet que després continuen participant en el nostre Circuit de Carreres Populars o en altres proves perquè córrer és una excel·lent manera de mantenir-se en forma i saludable”. Finalment, i abans d’agrair a organitzadors i patrocinadors el seu treball, Maite Girau, ha destacat la important labor d’aquesta prova per a “trencar el sostre de cristall de les esportistes amb diversitat funcional, que si escau és molt més latent” al mateix temps que ha animat a les dones a que acudisquen aquest diumenge acompanyades de les seues filles per a fer-les partícips d’aquest esdeveniment.

Després del seu pas per València, la Carrera de la Dona continua el seu periple per diferents ciutats d’Espanya: Madrid (06/05), Vitòria-Gasteiz (10/06), Gijón (17/06), la Corunya (16/09), Sevilla (7/10), Zaragoza (21/10) i Barcelona, on acabarà el circuit el dia 11 de novembre.