Notícies

València tanca l’any 2020 demostrant ser destinació segura per als esdeveniments esportius

 • 

València tanca un any 2020 marcat, com en tants altres llocs del món, per la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, la ciutat està a punt d’acomiadar el seu any més complicat demostrant que ha sabut organitzar i reinventar-se per a convertir-se en la seu d’esdeveniments esportius de màxim nivell nacional i internacional, adaptant-se a les necessitats sanitàries i restriccions de públic que exigia la situació, però sense deixar de mostrar que l’esport ha sigut segur.

Al llarg dels últims mesos, i després de passar el confinament, l’esport al més alt nivell va tornar a València de forma organitzada i segura. Esdeveniments esportius com la Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa, Lliga MAPFRE de Tennis, el GFI Marxa Ciutat de València, el NN World Rècord Day, la Copa del Món de Triatló, els GP de Motociclisme a Cheste o la Marató i Mitja Marató Elit Edition han sigut els millors exponents que València és una destinació idònia per a l’esport, fins i tot quan les circumstàncies externes no acompanyen.

La ciudad ha sido sede de acontecimientos deportivos al más alto nivel adaptándose a las necesidades de seguridad y sanitarias por la COVID-19

Per a recordar l’èxit d’aquests esdeveniments en la segona meitat de l’any i continuar liderant l’esport nacional i internacional des de la ciutat del Túria, els principals representants d’aquestes grans cites esportives es van reunir amb la regidora d’esports del Ajuntament de València, Pilar Bernabé. D’aquesta forma, Víctor Luengo (València Basket Club), Paz Zúnica (Club de Tennis València), Javier Castellar (CD Podium), Gonzalo Gobert (Circuit Ricardo Tormo), Vanessa Huesa (Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana) Elena Tejedor (Fundació Trinidad Alfonso), i Paco Borao i Juan Botella (SD Correcaminos) van personalitzar en una imatge en la Ciutat de les Arts i les Ciències el treball de centenars de persones per tirar avant els seus esdeveniments l’any més difícil.

Compromís amb l’esport

Pilar Bernabé​, regidora d’esports del Ajuntament de València, va destacar que ​“la nostra ciutat ha demostrat una vegada més la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius. València, ja és la capital de l’esport, però podem afegir que València és la millor destinació per a la pràctica esportiva segura. Ha sigut un any difícil, però amb la celebració de l’edició d’Elit de la Marató i Mig, la Copa del Món de Triatló, Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa, Lliga MAPFRE de Tennis, el GFI Marxa Ciutat de València, el NN World Rècord Day o la Copa del Món de Triatló, entre altres, s’ha demostrat que, amb voluntat, esforç, treballe responsabilitat i prudència es pot i s’ha d’apostar per una pràctica esportiva segura”.

“València ja és referent a nivell internacional com a destinació turística esportiva, salvant la càrrega reputacional d’anys anteriors, i continuarem treballant en aquesta línia per a consolidar i acollir noves propostes i esdeveniments que continuen consolidant-nos com la millor opció. Ací, totes les valencianes i valencians anem de la mà”.
Paco Borao​, president d’SD Correcaminos, va confessar que ​“des del punt de vista social i estratègic, el procés de presa de decisions no va ser fàcil: amb la pandèmia de COVID envoltant tot, el dubte de poder fer realitat aquests esdeveniments va ser ací fins a l’últim minut.

En aqueix context, l’equip organitzador conformat per SD Correcaminos, Ajuntament de València i Fundació Trinidad Alfonso va considerar que l’avanç dels nostres últims anys, la recent etiqueta Platí rebuda de World Athletics, la notòria falta d’oportunitats perquè els atletes aconseguiren les metes olímpiques, i els molts amants del running a la nostra ciutat, feia necessari fer el possible i l’impossible per a organitzar la 40a edició de la nostra Marató en aquesta Elit Edition, juntament amb la Mitja Marató. Més enllà de les grans marques i el rècord del món de mitja marató, el gran èxit d’aquesta Organització va ser fer possible que això succeïra”.

Elena Tejedor​, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va destacar que ​per a la Fundació “és un orgull comptar amb aquests companys de viatge i haver pogut demostrar que en la Comunitat Valenciana som capaces d’organitzar esdeveniments esportius de primer nivell i, sobretot, fer-ho de manera segura. M’agradaria agrair als organitzadors i a les administracions públiques el seu interés i esforç per tirar avant aquests esdeveniments, per espentar i tindre clar que això no havia de parar.

Per part nostra, era quasi una obsessió del nostre President el no parar i continuar treballant per a reactivar l’economia, en aquest cas relacionada amb l’ecosistema esportiu de la Comunitat. Ha sigut un any dur, però podem estar orgullosos d’haver contribuït entre tots a continuar construint la Comunitat de l’Esport que tots volem”.