Notes de premsa

València fa història amb dos nous rècords del món de Cheptegei i Gidey

 • ,

El NN València World Rècord Day, que ha tingut lloc aquesta nit en el Estadi del Túria de València, ha vist com s’han batut dos rècords del món en la mateixa jornada. L’ugandés Joshua Cheptegei ha signat la nova millor marca mundial en 10.000 metres amb un registre 26:11.00, mentre que l’etíop Letesenbet Gidey ha fet el propi per a convertir-se en la nova recordista de 5000 metres amb un temps de 14.06.62 per a arredonir una nit històrica d’atletisme.

Joshua Cheptegei va ser l’encarregat de posar el fermall d’or a la jornada amb la seua portentosa actuació en els 10.000 metres amb la qual va arrabassar a Kenenisa Bekele un títol que posseïa des de fa 15 anys (26:17.53). D’aquesta manera, Cheptegei, atleta del NN Running *Team, es fa amb la quàdruple corona en reunir els rècords mundials de 5000 i 10.000 metres en pista, a més de les millors marques en 5K i 15K, al mateix temps que es ratifica com un dels millors atletes del moment.

Per part seua, Letesenbet Gidey va obrir la jornada internacional amb un 5000 que també passarà a la història gràcies a la gran marca que va aconseguir de 14.06.62. L’atleta etíop tenia el gran repte per davant de rebaixar el rècord que Tirunesh Dibaba va aconseguir fa 12 anys (14.11.15) i ho va aconseguir amb soltesa.

El NN Running Team, Global Sport Communication i SD Correcaminos han organitzat aquest esdeveniment únic al València Ciutat del Running s’ha convertit en l’epicentre mundial de l’atletisme degut a l’interés que ha suscitat l’assalt a aquest doble rècord del món per atletes tan destacats. A més, es tracta de la primera i segona vegada que a la ciutat de València es bat un rècord d’una disciplina olímpica.

 

Doble cita amb el Campionat Autonòmic

Durant la jornada, es va celebrar també el Campionat Autonòmic dels 10.*000m masculí i femení, que va acabar proclamant els millors de la Comunitat Valenciana a Diego Polo amb un temps de 30:33.54 i a Vanessa Romero amb 39:28.17.

 

Informació addicional:

Retransmissió en directe | L’esdeveniment es va retransmetre en directe en huit televisions internacionals i va poder seguir-se per tot el món a través d’internet.