Notes de premsa

València acollirà en 2020 la penúltima prova de la ITU Triathlon World Cup

 • , ,

El pròxim dia 2 de maig de 2020, la ciutat de València  acollirà per primera vegada en la seua història una prova puntuable per a la Copa del Món de Triatló, que organitza la Federació Internacional de Triatló (ITU).

La prova es disputarà en La Marina de València dins de les pròpies distàncies olímpiques que recull la competició i donarà la benvinguda als millors atletes de tot el món ja que serà un dels últims esdeveniments inclosos en el període de Classificació Olímpica, per la qual cosa atletes d’elit de tot el món acudiran a aquesta prova a la recerca d’una classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio  2020.

Per part seua, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé García, s’ha mostrat orgullosa de la imatge a nivell internacional que està donant València: “Estem demostrat gràcies a esdeveniments com aquesta prova internacional de triatló, o proves com la marató, que aquesta ciutat està totalment bolcada amb la promoció de l’esport tant a nivell local com internacional, perquè no existeix un millor mitjà de difusió de valors”.

València acollirà en 2020 la penúltima prova de la ITU Triathlon World Cup

València acollirà en 2020 la penúltima prova de la ITU Triathlon World Cup

A més, la regidora ha assegurat que amb la intenció de fer la prova el més popular possible, el mateix dia de la competició oficial es duran a terme diferents proves populars a través de les quals podran participar els aficionats i atletes locals que així ho desitgen.

Marisol Casado, presidenta de la Federació Internacional de Triatló ha insistit durant la presentació de l’esdeveniment en el treball realitzat durant anys anteriors per part de la ciutat fins a albergar aquesta prova, en recordar que València ja va servir de seu d’altres proves nacionals i internacionals com dels campionats d’Espanya en 2017, la Copa d’Europa de 2018 o el Campionat d’Europa sub 23 i de relleus mixtos d’aquest mateix any. “L’esforç i l’interés mostrat per València per l’esport en general, i el triatló en el nostre cas, es veu recompensat amb proves com aquestes” assegurava la presidenta Casado.