Notícies

Marató València entra en el selecte club de l’Etiqueta Platí de la World Athletics

 • 

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzat per la SD Correcaminos i el Ajuntament de València, ha rebut la confirmació de la consecució de la recentment estrenada Etiqueta Platí de World Athletics, abans Federació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF), màxim organisme a nivell mundial.

Amb aquest reconeixement, la Marató València se situa una vegada més entre les millors maratons del món l’any del seu 40é aniversari, compartint la màxima distinció de les carreres en ruta amb els prestigiosos Majors (Tòquio, Londres, Boston, Berlín, Chicago i Nova York) i entrant així en el selecte grup de carreres platí en el qual només estan la marató femenina de Nagoya (el Japó), la marató de Seül (Corea del Sud), o la Mitja Marató de Bogotà (Colòmbia). Únicament una dotzena de carreres en el món posseiran aquesta màxima distinció platí en 2020.

Marató València Trinidad Alfonso EDP

Paco Borao, president d’SD Correcaminos i director de carrera, va reconéixer que “aquesta distinció ens permet continuar creixent com a prova, a nivell organitzatiu com de corredors d’elit i populars. Volem continuar oferint el millor servei a tots els corredors i està nova etiqueta Platí ens posiciona una mica més a nivell mundial”.

Aquesta nova Etiqueta Platí suposa un pas més enllà en termes d’excel·lència esportiva i organitzativa que l’Etiqueta Or, que la Marató València va aconseguir en 2016 per primera vegada per a una carrera de marató a Espanya. La World Athletics té ara en compte els nous i exigents estàndards relatius a l’organització, la completa aplicació de la normativa IAAF, el suport institucional de les autoritats, el compromís per millorar la prova i les accions per a la lluita global contra el dopatge, a més d’altres requisits per a millorar el servei i seguretat de tots els participants.

Dorsal Platinum

Per a celebrar aquesta distinció, i atendre la demanda d’alguns corredors, la prova trau una nova modalitat d’inscripció limitada a 100 dorsals que, a més dels serveis que tenen tots els corredors, inclou una quota benèfica especial per a Save The Children –entitat solidària de 2020– i altres extres com a accés a la zona VIP, poncho post carrera, participació en el Breakfast Run, etc… i l’opció de poder viure alguns d’aquests moments al costat d’un acompanyant.

Un any de celebracions

Aquesta distinció arriba en un any en què la prova valenciana celebrarà el seu 40é aniversari el pròxim 6 de desembre. Per a llavors, l’organització espera la participació de 30.000 corredors que prendran l’eixida al costat de la Plaça de la Marató i per als quals dedicarà tots els seus esforços en els pròxims mesos.