Notícies

La XXII Carrera Popular ‘Galápagos’ 3F obrirà un any més el Circuit de Carreras Populares de València

 • 

Diumenge que ve 26 de gener comença una nova edició del ja tradicional Circuit de Carreras Populares de València, que encara la seua setzena edició, amb la celebració de la XXII Carrera Popular ‘Galápagos’ 3F, primera d’un total de deu proves que conformen el circuit.

Es tracta de la vint-i-dosena edició d’aquesta veterana prova del Circuit de Carreras Populares de València, que compta en aquesta edició amb una distància de 6.315m.

Tant en aquesta, com en les següents carreres, qui ho desitge pot apuntar-se en la modalitat no competitiva de «marxa a peu» i «marxa nòrdica». D’aquesta manera, els participants que es decanten per aquesta modalitat poden gaudir del recorregut d’una manera més pausada i amb una exigència física menor

La Carrera Popular Galápagos va nàixer gràcies a el Club d’Atletisme Galápagos que va aconseguir instaurar a la ciutat una prova que durant molts anys ha sigut part de la preparació per a molts atletes de la Marató de València, quan se celebrava el mes de febrer. Enguany se li ha volgut donar protagonisme al barri pel qual discorre, Tres Forques, d’ací el seu nom: Carrera Popular ‘Galápagos’ 3F.

Itinerari de trànsit

L’Ajuntament ha organitzat un dispositiu per a regular les possibles afeccions al trànsit durant diumenge que ve 26 de gener, amb motiu de la celebració de la XXII Carrera Popular Galápagos 3F. El circuit recorrerà diferents carrers principals de la ciutat com Tres Creus, avinguda del Cid i avinguda de Arxiduc Carles i Tres Forques, per la qual cosa, es procedirà a tallar el trànsit en els dos sentits de l’avinguda Tres Creus, entre Tres Forques i Arxiduc Carles, des de les 6.00 fins a les 11.30 hores.

A més, estarà prohibit estacionar en l’avinguda Tres Creus, en el tram comprés entre Tres Forques i Argenters –sentit Camí Nou de Picanya- i en el tram entre Arxiduc Carlos i Tres Forques –sentit avinguda del Cid-; així com al carrer Hostalers en el tram entre Tres Creus fins al carrer Fogainers, des del dissabte 26 a les 22.30 hores fins al diumenge a les 12.00 hores.

Lliurament de dorsals

S’entregaran des de les 8h fins a les 8:55h, per la qual cosa es recomana arribar amb antelació.
El divendres es publicarà en la web del Circuit i xarxes socials el llistat del dorsal assignat als corredors inscrits carrera per carrera (és important saber-lo per a acudir directament a la taula de dorsals corresponent).

D’altra banda, per a fer les eixides més fluides hi haurà diferents calaixos en funció de les classificacions obtingudes en l’edició del 2019. A més, hi haurà tres calaixos amb accés restringit a corredors que tinguen dorsal preferent A, B o C.

Vestuari

Hi haurà un servei de vestuari, que estarà situat al costat de l’eixida del parquing del concessionari Hispanomoción.

Parquing de bicicletes i cotxes

Per a facilitar l’accés a la zona d’eixida i contribuir entre tots a fer un esdeveniment més sostenible, s’habilitarà un espai al costat del vestuari per a poder deixar la bicicleta. Serà obligatori l’ús de cadenat. D’altra banda, Es podrà aparcar al llarg de tot el polígon Vara de Quart.

Reciclatge de botelles de plàstic

Se situaran després de l’avituallament una sèrie de contenidors perquè pugueu depositar la botella d’aigua que us hauran donat amb la finalitat de facilitar la neteja posterior i que es puguen reciclar.

Novetats del 16é Circuit de Carreras Populares

Per a l’edició de 2020 l’entitat solidària serà Goals for Freedom, un projecte que fomenta la igualtat de drets a través de l’esport la missió del qual és treballar per a desenvolupar l’autoestima, l’apoderament, la presa de decisions i la capacitat de lideratge de les dones, adolescents i xiquets i xiquetes, per a produir un canvi en la societat a través del futbol. Actualment compta amb o projecte a la ciutat de València dirigit per a dones migrants i víctimes de violència de gènere.

Una altra novetat de cara a 2020 és la creació de la figura de el Guia Solidari, ja que s’habilitarà una zona on diferents institucions que treballen amb esportistes adaptats, entre elles l’ONCE, en finalitzar les carreres, impartiran tallers per a aprendre a ser guia d’atletes invidents.