Notícies

La XLI Copa de S.M el Rei de Bàsquet en cadira de rodes es jugarà a València

 • 

La XLI Copa de S.M el Rei de Bàsquet s’ha presentat aquest matí per a donar a conéixer les característiques d’aquest campionat que tindrà lloc els dies 23 i 24 de febrer en L’Alqueria del Bàsquet de València.

La presentació ha comptat amb les intervencions de Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València; Xicu Costa, director Territorial de Caixa Bank; Gabriel Melis, director tècnic de la Federació d’Esports Adaptats en la Comunitat Valenciana; Victor Luengo, responsable de Màrqueting de València Bàsquet; Carles Baixaulí, responsable de projectes en la Fundació Trinidad Alfonso i José Alberto Álvarez, president de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.

La Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha mostrat el seu agraïment al fet que se celebre per primera vegada a la ciutat de València. “Que tinga lloc un esdeveniment d’aquestes característiques és una satisfacció per a la ciutat i estem orgullosos que se celebre en aquestes instal·lacions” ha declarat. Finalment, ha transmés el seu suport a les persones amb dificultats físiques i ha destacat que: “intentem donar suport i visibilitat a aquests esdeveniments perquè els nostres clubs i federacions estan preparats perquè xiquets i xiquetes amb dificultats físiques no tinguen problemes per a fer esport”.

Maite Girau junto a Xicu Costa, Gabriel Melis, Victor Luengo, Carles Baixaulí y José Alberto Álvarez.

Maite Girau junto a Xicu Costa, Gabriel Melis, Victor Luengo, Carles Baixaulí y José Alberto Álvarez.

El torneig començarà amb un primer partit ‘estrela’ entre el Mideba Extremadura, actual líder de la Divisió d’Honor i l’equip més en forma aquesta temporada, i el Ilunion, campió de 17 Copes del Rei. Després dels quarts de final, l’atenció de la Copa del Rei de Bàsquet a Silla de Rodes es concentrarà en la pista principal de L’Alqueria del Bàsket, on el dissabte a la vesprada es jugaran les semifinals (17.00 i 19.00 hores) i el diumenge es disputaran el partit pel tercer i habitació posada (9.45 hores) i la gran final (12.00).

Durant l’acte, s’han destacat aspectes com el gran nivell de bàsquet que es podrà observar durant l’últim cap de setmana de febrer en L’Alqueria del básquet i que la competició es disputarà en una magnífica instal·lació. Al seu torn, s’ha recordat que la Selecció Espanyola masculina de bàsquet en cadira de rodes va aconseguir la medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Riu 2016.