Notícies

La Volta a la Comunitat Valenciana tindrà el seu fermall final en la plaça de l’Ajuntament de València

 • 

La Volta a la Comunitat Valenciana tornarà un any més a la ciutat de València en la celebració de la seua última etapa, que coronarà al guanyador de la general en la seua 71a edició, després que reprenguera la seua activitat en 2016 després de huit anys.

Una prova que està d’enhorabona ja que la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha comunicat oficialment a l’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell el seu ascens a la categoria Pro-series per a les pròximes edicions 2020, 2021 i 2022.

En aquesta edició, l’organització busca una Volta compensada que siga del grat, tant dels caps de files, com dels ciclistes de segon nivell, i que recorrerà de nou les tres províncies amb l’objectiu de passar per la majoria de pobles de la Comunitat.

71ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell

Dimecres que ve 5 de febrer, començarà des de Castelló la carrera amb una primera etapa de 180 quilòmetres des de la platja del Grau fins a Vila-real, mentre que la segona eixirà des de la província de València el 6 de febrer, amb un recorregut de 185 km en una prova que començarà en Torrent i finalitzarà a Cullera.

D’altra banda, la tercera etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana es desenvoluparà entre Orihuela i Torrevieja en una prova que comptarà amb el lema “Força Vega Baixa”, com a homenatge a les zones afectades a la regió per la DANA del passat mes de desembre.

La quarta prova de la Volta, que se celebrarà a Alacant, recorrerà un total de de 156 quilòmetres des de Calp a Altea amb 2.884 metres de desnivell, en la qual serà l’etapa que segurament decidisca al guanyador de la Volta.

Per a finalitzar la Volta a la Comunitat Valenciana, el diumenge 9, la cinquena i última etapa torna a la ciutat de València en una prova que eixirà des de Paterna i posarà la seua meta en la Plaça de l’Ajuntament.

En edició participaran 21 equips, amb set corredors per equip, que formaran un escamot de 147 ciclistes. Dotze dels equips són de categoria UCI World Tour: destacant la participació del potent equip Movistar, capitanejat per Alejandro Valverde, que estarà de nou en la VCV i al qual l’organització de la volta rendirà un homenatge a l’ésser l’únic ciclista en la història de la prova que ha vençut tres vegades.

Torna la Volta Dones en la seua segona edició

La cinquena etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana serà testimoni de la celebració de la segona Volta CV Dones, que comptarà amb el mateix recorregut, infraestructura i premis que la carrera masculina, i que transcorrerà abans de la celebració de la masculina.

La carrera, que es disputarà el mateix diumenge 9 de febrer, comptarà amb la participació de 20 equips i 120 corredores en total en un recorregut curt i pla de 98 quilòmetres.

Per a més informació de la competició, així com de les etapes que componen la VCV, pot visitar la web oficial de la prova: www.vueltacv.com/