Notícies

La Fundació Esportiva Municipal porta l’esport a tots els barris de la ciutat

 • 

La Fundació Esportiva Municipal (FDM) del Ajuntament de València posarà en marxa el pròxim 25 de gener la primera parada del seu nou programa esportiu ‘Esports al Barri’.

Aquesta iniciativa és un projecte que s’estrena aquest any 2020 amb la finalitat de promocionar l’esport i donar a conéixer a la població, en els mateixos carrers i places dels diferents barris, l’oferta d’activitats esportives que es desenvolupen a la ciutat (activitats organitzades per la pròpia FDM, clubs esportius i instal·lacions).

Esports al Barri se celebrarà el dia d’abans de cada carrera del Circuit de Carreras Populares de la ciutat de València, que compta amb deu proves al llarg de tot l’any, i el farà generalment en la plaça principal del barri on es vaja a celebrar la carrera

Esports al Barri

L’activitat consistirà en el muntatge d’una zona esportiva constituïda per estands i espais esportius a l’aire lliure en diferents places o parcs de deu barris de la ciutat. Les activitats es desenvoluparan els dissabtes al matí de 10.00 a 13.00 hores.

Les activitats estan dirigides per a tota la població, i es persegueix, entre altres coses, facilitar una actuació coordinada de tots els agents esportius locals que actuen en el barri (FDM, clubs i associacions esportives, federacions esportives, centres educatius, centres i instal·lacions esportives públiques i privades, centres municipals de jubilats, etc.); donar a conéixer l’oferta d’activitats esportives organitzades a la ciutat i en particular les del barri, possibilitar la integració de tota la població del barri a través de les diferents activitats esportives, facilitar la participació de les poblacions amb diversitat funcional del barri i fomentar la pràctica esportiva en família.

En concret, hi haurà una zona per a menors de 5 anys en la qual s’organitzaran activitats enfocades a millorar la psicomotricitat i l’activitat física de base. D’altra banda, s’instal·larà una zona ‘Multideporte’ en la qual es podrà patinar, gaudir de jocs amb bicicleta i en la qual tindran protagonisme els jocs tradicionals. S’instal·larà també un escenari on tindran lloc classes dirigides de pilates, zumba i aeròbic musical. Finalment, existirà una zona destinada als escacs amb monitors, així com una zona de promoció de clubs, federacions, associacions i centres esportius i una àrea de compte contes facilitada per El Corte Inglés.

El calendari anual per districtes serà del 25 de gener en el barri de Patraix, 22 de febrer en el districte de Camins al Grau, 28 de març en Poblats Marítims, 25 d’abril en Campanar, 23 de maig i 13 de juny en Quatre Carreres, 19 de setembre en Jesús, 3 d’octubre en Benimaclet, 31 d’octubre en Campanar i 21 de novembre a Ciutat Vella.