Notícies

El programa Valora el joc net premia a un total 40 equips de sis disciplines esportives

 • 

En la seua cinquena temporada de funcionament, el projecte VALORA EL JOC NET s’ha consolidat com una eina útil en el desenvolupament de l’objectiu estratègic de promoure els valors del Joc Net i l’Esportivitat entre els més joves.

La Fundació Esportiva Municipal ha implementat aquest projecte dins de la competició de els Jocs Esportius Municipals que s’organitza en col·laboració amb les federacions/entitats esportives valencianes i en la qual participen els joves escolars (de 8 a 17 anys) a través dels centres educatius i clubs esportius. Són sis les modalitats esportives d’equip que formen part d’aquest projecte: bàsquet, handbol, futbol sala, hoquei, rugbi i voleibol.

La finalitat d’aquesta valoració és aconseguir que les entitats fomenten el joc net, que els tècnics i àrbitres es comprometen amb la difusió dels valors esportius, premiar i destacar a aquelles entitats i persones que millor representen els principis del joc net i l’esportivitat.

Es tracta d’una acció encaminada a la valoració del comportament esportiu dels diferents agents que interactuen en la trobada esportiva. Els propis educadors (entrenadors i àrbitres – observadors qualificats) actuen com a observadors de la competició i realitzen les seues valoracions en funció del viscut en les respectives trobades, partits i jornades de la competició.

 

Les valoracions es realitzen a través d’Internet, es registren en una base de dades de la FDM, la qual cosa permet seguir la trajectòria esportiva dels esportistes, entrenadors i àrbitres al llarg de tot l’any i observar si la seua conducta respon als valors del joc net. A més, es publica la classificació general de joc net dels equips (mitjana de valoració de jugadors, entrenador i públic acompanyant).

El programa es completa, a més, amb observacions de camp i acció dels comités disciplinaris. Cadascuna de les línies es combina amb les altres generant uns fluxos d’informació per a identificar als infractors i activar el protocol d’actuació disciplinària. Els resultats obtinguts aquesta temporada, units a l’evolució observada des que es va iniciar el projecte, són molt satisfactoris i permeten demostrar que, si s’actua de manera coordinada contra el comportament antiesportiu i la violència en l’esport, és possible combatre’ls.

 

El projecte “Valora el joc net” compta amb la col·laboració de Caixa Popular i té com a objectiu la millora del comportament esportiu dels participants en les competicions dels Jocs Esportius Municipals. Un objectiu que coincideix amb la política de responsabilitat social corporativa que defensa aquesta entitat financera valenciana.

Finalitzada la temporada esportiva 2019/2020 en el programa de els Jocs Esportius Municipals, i una vegada realitzat el balanç pertinent pels tècnics de les Federacions esportives implicades i de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, s’ha conclòs que els participants en la competició esportiva escolar (jugadors, entrenadors i públic acompanyant en general) han mostrat, en general, un bon comportament esportiu, al llarg d’aquesta temporada.

En l’última reunió de seguiment del programa es va decidir suspendre la competició amb data 13 de març i mantindre els premis al Joc net a aquells equips que en aqueixos moments encapçalaven la classificació en el seu esport i categoria.

 

Llistat de guanyadors del Premis al Joc Net – Temporada 2019/20