Notícies

El 10K València Ibercaja, la millor carrera de 10K d’Espanya en 2019

 • 

La que és la carrera de 10K en ruta més ràpida del món, el 10K València Ibercaja, es confirma ara també en la millor carrera de la distància a Espanya de l’any 2019. Després del rànquing publicat per part de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), es confirma la qualitat d’una prova, que es converteix en la millor del passat any en la seua distància, per davant de la Nationale-Nederlanden Sant Silvestre Vallecana i amb el 10K València Trinidad Alfonso completant el podi.

Sobre aquest tema i quant a la puntuació del rànquing de la Federació, el 10K València Ibercaja ha aconseguit 3.026 punts, “la Vallecana” un total de 3.006 i el 10K València Trinidad Alfonso, que s’acomiadava en gran al desembre de 2019, 1.942 punts.

10K València Ibercaja 2020

El 10K València Ibercaja, que aquest 2020 estrenava Gold Label de la World Athletics (nova denominació de la IAAF), suma així una nova fita després de la consecució aquest passat 12 de gener del doble Rècord del Món de 5K i 10K reeixit per Rhonex Kipruto (amb 13.18 i 26:24, respectivament), el Rècord d’Europa de 10K (Area Rècord) de Julien Wanders (27:13) i fins a 4 rècords nacionals.

Des de l’organització de la prova, el seu director Álex Aparicio ha mostrat la seua alegria per aquesta notícia i ha agraït la labor de tots els qui ho fan possible. “És el fruit de molta faena, d’un enfocament clar per la qualitat des de la seua creació i del suport decidit dels nostres patrocinadors i col·laboradors”, ha assenyalat Aparicio, qui també ha aprofitat per a felicitar la Mitja Marató València i Marató València “pels seus excel·lents resultats que les confirmen novament com les millors proves d’Espanya en la seua distància, i que fan que València Ciutat del Running sone a tot el món”.