Notes de premsa

Astros de València, campions de la Lliga Nacional de Beisbol, rebuts a l’Ajuntament

 • 

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, han rebut aquest matí als Astres en l’Hemicicle de l’Ajuntament i els han entregat una placa honorífica per ser els campions de la Lliga Nacional en la Divisió d’Honor de Beisbol 2020.

Pilar Bernabé ha destacat el paper de l’esport i els equips valencians a nivell nacional: “Podem dir que València està en el més alt del panorama nacional esportiu, l’hem vist amb el rugbi amb els equips masculí i femení de Abelles, el Giner de los Rios o en aquest cas Astros de beisbol. Això ens demostra que aquesta ciutat aposta per l’esport i l’educació esportiva a través de la base, com són les Escoles Esportives Municipals, fins a arribar a les màximes categories de cada esport, per la qual cosa hui és un dia més per a felicitar-nos com a ciutat i com la comunitat de l’esport que és València”.

Així mateix, el president del Club Beisbol Astros, Juan García Puig, ha volgut expressar l’orgull que per al club i els jugadors suposa aquest triomf: “És un honor per a nosaltres poder oferir a la casa de tots els valencians aquest títol de lliga. Aquest assoliment se suma al gran creixement que està tenint el nostre club i el beisbol a la ciutat de València i desitgem que aquest gran esport continue estenent-se i a poc a poc arribe a més llars”.

Un club amb un gran palmarés

El club es va fundar al maig de l’any 2001, amb la vocació de fomentar el beisbol, a tots els nivells, en la Comunitat Valenciana. Des de llavors, els assoliments s’han succeït un darrere l’altre. L’equip sènior juga des de 2008 en la Divisió d’Honor de la Lliga Nacional de Beisbol i es va alçar campió, per primera vegada, en 2016. En 2017 van ser campions de la Copa del Rei, subcampions de la Federations Cup i subcampions de Lliga. En 2018 van repetir com a campions de la Copa del Rei, es van alçar amb el Campionat de la Federations Cup i van repetir com a subcampions de Lliga i en 2020, quatre anys després d’aqueix primer èxit nacional de 2016, tornen a ser campions de la Lliga Nacional.

D’altra banda, cal ressaltar que el terreny de joc i les instal·lacions del CB Astros van ser triades, al febrer de 2014, per Los Angeles Dodgers (equip de la MLB) com a seu de la primera acadèmia professional de beisbol a Europa afavorida per un equip de les Grans Lligues.

 

Objectius reeixits, malgrat la pandèmia

Malgrat l’enorme dificultat que ha suposat la pandèmia per al desenvolupament esportiu en la nostra societat, en el Club Beisbol Astros estan molt satisfets amb les conseqüències dels canvis estratègics introduïts. S’han aconseguit objectius fixats com: obtindre l’únic títol oficial disputat en el beisbol espanyol en la present temporada, la Lliga Nacional de Beisbol; les Escoles Esportives d’Astros han crescut un 10% en nombre de jugadors i jugadores i s’ha aconseguit garantir la continuïtat del club de cara a temporades futures.

La progressió que han experimentat les escoles ha sigut molt positiva. Aquesta temporada no hi ha hagut competicions nacionals en cap categoria inferior a causa de la COVID-19, però la temporada passada va ser la primera vegada que el club va participar en campionats d’Espanya en totes les categories de beisbol (sub11, sub13, sub15, sub18) i en la categoria femenina sub13.

En l’actualitat, el club valencià compta amb equips de competició regional i nacional, en les categories Alevins, Infantils, Cadets, Juvenils i Sènior i sis tècnics de beisbol de la Comunitat Valenciana que disposen de la titulació d’Entrenador Nacional.