Notes de premsa

Ja està ací l’últim número de VEM – València Esport Magazine

 • ,

La cançó deia allò de “les xiques són guerreres…”. Per fortuna, els clixés al voltant de l’esport femení van caient pel seu propi pes i, cada vegada més, la societat reconeix d’una forma més justa i equànime els mèrits de les nostres dones esportistes. I un bon exemple d’esta nova generació que disfruta d’ aquesta condició és la protagonista de la portada portadavem15 noticiad’este número de VEM. Teresa Bueso, valenciana de 19 anys que s’ha criat fins als 16 anys competint i entrenant únicament amb xics en el CAU València Rugbi, ha aconseguit arribar a la seua primerenca edat a la Selecció Espanyola que barallarà el pròxim mes de juny per estar en Rio de Janeiro en l’esport de la pilota oval als Jocs Olímpics.

També són les dones part activa de l’espectacular creixement del món del running en la nostra ciutat, que no sols ens ha portat a ostentar amb orgull i mereixement el títol oficiós de Ciutat del Running, si no que a més la nostra Marató i Mitja Marató Trinidad Alfonso han sigut reconeguts per la Federació Internacional d’Atletisme amb l’Etiqueta d’Or en ambdós casos pel seu bon fer en l’organització, xifres de participació i suport de la ciutadania.

I com les alegries mai vénen soles, este mateix organisme va decidir, a més, atorgar a València l’honor d’organitzar el pròxim 2018 el Mundial de Mitja Marató en els nostres carrers, el que suposarà un nou impuls a l’imparable creixement de la carrera a peu.

Per a acabar de tancar el cercle femení d’este número, en el mes en què celebrem el Dia Internacional de la Dona, aprofundim amb un detallat reportatge en la participació de la dona en les carreres a peu de la nostra ciutat, especialment, en la 10KFem que va tindre lloc al començament de març.

Finalment, i entre altres reportatges, no vos perdeu les opcions d’esport i oci que, des de la Fundació Esportiva Municipal, i en col·laboració amb altres entitats, hem preparat en forma de campus per als més menuts per a esta Setmana Santa.