Notícies

Waterpolo Túria, l’orgull del treball ben fet

 • ,

Els Lleons es queden, per segona vegada, a les portes de disputar l’ascens a Primera  Divisió malgrat la seua victòria a Natzaret

La final de la Segona Fase de la Segona Divisió Nacional masculina que es va disputar aquest dissabte, 24 d’abril, entre Waterpolo Túria i CN L’Hospitalet en el Poliesportiu Natzaret no va ser una final qualsevol. Va ser un David vs Goliath, en el qual els Lleons tenien molt en joc.

La cita es plantejava complicada perquè Waterpolo Túria havia de guanyar amb dos condicionants: no podia perdre  contra el seu rival, el potent L’Hospitalet, i guanyar, a més, per una  diferència de tres gols o més. Només així accedirien a una de les dues places que donen pas a jugar la promoció d’ascens de Primera  Nacional. Guanyaren, però la diferència va ser de 2 gols, 14-16. Una llàstima!.

L’ascens enguany està marcat per la pandèmia. Això implica que no hi ha ascensos directes a Primera  Divisió, amb el que cal  jugar una promoció. Aquesta circumstància és la que ha dificultat la promoció al Waterpolo Túria. Abans es disputaven l’ascens contra l’últim  o penúltim de la categoria superior i ara és contra un rival encara millor posicionat, en partit d’anada i volta, per la complexa reordenació de les categories que ha obligat el virus.

Els Lleons es queden, per segona vegada, a les portes de disputar l'ascens a Primera  Divisió malgrat la seua victòria a Natzaret

Els Lleons es queden, per segona vegada, a les portes de disputar l’ascens a Primera Divisió malgrat la seua victòria a Natzaret

De totes maneres, en aquesta ocasió els de Vicente Furió no ho van aconseguir. Una llàstima, però segur que l’any que ve sí que l’aconsegueixen i col·loquen a València entre els millors d’aquest esport.

Un club jove amb un gran futur per davant

El CD Waterpolo Túria és un club jove, refundat en 2007, amb jugadors joves, tots de la casa, amb un gran futur per davant.

Ha destacat en aquesta temporada 2020-21 per haver fet una gran faena, després d’haver finalitzat tercers de grup (grup C) a només dos punts del segon (CN Vallirana) i a tres punts del líder (CN L’Hospitalet). 

Actualment, el seu principal objectiu és situar el waterpolo valencià com a referent nacional, amb la pràctica regular i continuada del waterpolo i aconseguir i mantindre’s a través de la pràctica esportiva competitiva en els màxims nivells de competició en cadascuna de les categories: infantil, cadet, juvenil i absoluta (sènior).

A més, també treballen per a crear i mantindre una pedrera de jugadors i aconseguir que el primer equip femení aconseguisca l’ascens a la Divisió Nacional, per a poder així representar a la   entitat i a l’esport valencià en el waterpolo femení nacional.