Notícies

València torna a disfrutar de la Mitja Marató més ràpida de 2015 i un elevat nivell participatiu

 • 

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la Societat Esportiva Correcaminos, torna a col·locar-se com el més ràpid de la temporada en la seua 25a edició. La millor forma de fer història en les seues bodes de plata ha sigut acollint com en 2014 la millor marca mundial de l’any en categoria masculina amb 59.10, aconseguint la fita històrica de què el guanyador baixe de l’hora per quinta vegada consecutiva, un fet només aconseguit per la Mitja Marató de Lisboa en la present dècada. Per a completar els festejos d’esta efemèride, l’etíop Netsanet Kebede, a més ha rebaixat en més de mig minut el rècord femení del circuit valencià amb 1h07:30.

D’esta manera, la prova valenciana fa un pas més en el calendari de mitjos maratons internacionals com una cita ineludible i amb un circuit propici per a aconseguir marca esportiva de referència. Dada també a destacar és que més de 10.000 runners van finalitzar la carrera, en una altra xifra històrica de finishers, només abastable en les carreres top mundials.

Valencia vuelve a disfrutar del Medio Maratón más rápido de 2015 y un elevado nivel participativo

Valencia vuelve a disfrutar del Medio Maratón más rápido de 2015 y un elevado nivel participativo

El ritme de carrera va ser endiablat. Des del quilòmetre 5, el gran favorit, Abraham Cheroben marcava el ritme de carrera amb uns Cronos que invitaven a somiar amb una gran marca al final de prova. 14.02 era el pas pel 5.000 del grup dels favorits, que en el primer control encapçalava Matthew Kissorio. A partir d’ací ha començat a seleccionar-se la carrera, Cheroben, Kisorio i Cheprot començaven a marcar distàncies en el 10.000 amb un ritme constant de 28.06.

L’última selecció es donava una vegada superat l’equador de la carrera. Els dos hòmens que coparien el pódium, Cheroben i Kisorio, es desapegaven del tercer invitat per a seguir el seu camí a JJ Domine on els esperava la meta. Arribaven el 15k amb un avantatge de més de 30 segons respecte a la resta dels favorits, en 42:01. A partir d’ací, Cheroben, aprofitant el seu coneixement de la carrera donava l’esprint final per a fer-se amb el triomf i l’excel·lent millor marca mundial de l’any amb 59,10.

La prueba valenciana da un paso más en el calendario de medios maratones internacionales como una cita ineludible y con un circuito propicio para lograr marcas deportivas de referencia

La prueba valenciana da un paso más en el calendario de medios maratones internacionales como una cita ineludible y con un circuito propicio para lograr marcas deportivas de referencia

Respecte a la participació nacional, Jesús Antonio Nuñez, corredor del Bikila amb 1’04’40”, ha sigut el primer atleta nacional masculí, mentres que l’espanyola Marta Esteban ha finalitzat com la primera dona a creuar la línia de meta de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso amb un crono d’1’14’41”, prop de la seua millor marca personal.

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos, ha volgut agrair al seu col·laborador principal, Fundació Trinidad Alfonso, així com a la marca tècnica, Luanvi, les marques oficials, Ford, Coca Cola i La Caixa, així com a la resta de patrocinadors i col·laboradors que han fet possible l’esdeveniment.

Una de las claves para el éxito deportivo y de participación del Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso ha sido la implicación y participación del público

Una de las claves para el éxito deportivo y de participación del Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso ha sido la implicación y participación del público

10.884 € solidaris per a l’Associació Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana

Una de les accions solidàries de la Mitja Marató València ha sigut l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso d’un euro per corredor arribat a meta. Una recompensa a l’esforç que ha servit per a reunir 10.884 € en favor de l’Associació Fibrosi Quistica de la Comunitat Valenciana, entitat solidària de la prova per a esta edició de 2015.

València es bolca amb el seu mitja marató

Una de les claus per a l’èxit esportiu i de participació de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha sigut la implicació i participació del públic. Al llarg del circuit de la mitja marató, els suports del públic han servit perquè la prova torne a superar-se un any més. Animacions perquè els ciutadans formen part de la festa i abriguen als corredors. Per segon any consecutiu les falles han tingut un gran protagonisme en carrera i els punts d’animació, gràcies al concurs Running Faller.