Notes de premsa

València serà seu preolímpica de bàsquet per a la classificació dels Jocs Olímpics de 2024

 • , ,

València acollirà del 2 al 7 de juliol al Pavelló de la Font de Sant Lluís u dels quatre preolímpics en el qual la Selecció Espayola intentarà classificar-se per als setens jocs consecutius, A més, com a avançament, s’han programat dos partits amistosos de la Selecció Espanyola que es disputarien abans del preolímpic

L’alcaldessa, María José Catalá, ha anunciat este matí que València “ha estat triada com una de les seus del preolímpic de bàsquet, que atorgarà les últimes quatre places d’accés als Jocs Olímpics de París 2024”.

Catalá ha explicat que “tant la Generalitat com l’Ajuntament han treballat de manera conjunta i constant per a ressaltar les fortaleses que té la ciutat a nivell esportiu” i que està “molt satisfeta per haver aconseguit la designació”.

Segons l’alcaldessa, “València té una gran capacitat d’organitzativa de grans esdeveniments esportius i la millor afició del món i continuarem treballant per fomentar estes fites esportives per tal que estiguen alineades amb les disciplines que en la ciutat tenen major tradició i fortalesa”, ha assegurat.

València serà seu preolímpica de bàsquet per a la classificació dels Jocs Olímpics de 2024

València serà seu preolímpica de bàsquet per a la classificació dels Jocs Olímpics de 2024

Del 2 al 7 de juliol

Així doncs, la ciutat acollirà del 2 al 7 de juliol un dels quatre preolímpics en el qual la Selecció Espanyola intentarà classificar-se per als seus setens jocs consecutius. “La presència d’Espanya, actual campiona de l’Eurobasket a París 2024 és fonamental i València serà decisiva per a això”, ha explicat Catalá.

Cal recordar que al Pavelló de la Font de Sant Lluís ja es van disputar unes finestres de classificació per a l’Eurobasket 2022 al mes de novembre de 2020 i la fase final de l’Eurobasket femení, també l’any 2020.

A més, com a avantsala, s‘han programat dos partits amistosos de la selecció espanyola que es disputarien abans del preolímpic. Un d’ells seria el 24 de juny, que serviria com a prova i se celebraria al pavelló de la Font de Sant Lluís, i el segon està encara per definir.

Els 24 equips classificats per a París 2024 es dividiran en quatre preolímpics de sis seleccions. En cada preolímpic es formaran dos grups de tres equips cadascun. Després dels dos partits que disputarà cada selecció en la primera fase, els dos millors classificats de cadascun dels grups s’enfrontaran en semifinals i només el guanyador de la final obtindrà bitllet per a París.