Notes de premsa

València serà seu de la Copa d’Espanya de Ciclisme Adaptat sota l’organització del projecte Unlimited Wheels

 • , ,

El projecte esportiu per a la promoció del ciclisme adaptat Unlimited Wheels porta mesos treballant per a convertir la Comunitat Valenciana en una de les principals pedreres d’aquesta modalitat esportiva a nivell nacional. Prova d’aquesta labor és la celebració a València de la  Copa d’Espanya de Ciclisme Adaptat, que tindrà lloc el pròxim 14 de juliol en el Circuit Ricardo Tormo.

La competició oficial, que se celebra per primera vegada en la nostra Comunitat, puntua per al Campionat d’Espanya de Ciclisme Adaptat (CECA) i estima acollir al voltant de 130 participants arribats de tota Espanya, així com d’altres països. La prova ha sigut organitzada per l’equip de Unilimited Wheels juntament amb el Club d´Esports Adaptats La Vall d´Uixó, entitat de referència en el foment de l’esport de persones amb diversitat funcional. A més, també compta amb el suport de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme.

Deporte Valencia

Unlimited Whells 2018 és una iniciativa posada en marxa per quatre professionals amb àmplia experiència en la promoció de l’esport adaptat, els qui formen un equip liderat per l’atleta paralímpica i directora del projecte, Ruth Aguilar. Entre els seus objectius destaca l’impuls necessari de l’esport de base i la creació d’una escola d’iniciació i tecnificació, que ha començat aquest mateix any, per a aconseguir situar la Comunitat Valenciana com una de les principals pedreres de ciclisme adaptat a nivell nacional.

El projecte esportiu, que ara pretén consolidar la Copa d’Espanya a la Comunitat, es va alçar amb un dels guardons de la quarta edició dels Premis Emprén Esport, per la seua labor en la  integració de les persones amb diversitat funcional a través de l’esport. Així mateix, medallistes paralímpics en actiu com Ricardo Ten, Mónica Merenciano i Héctor Cabrera han mostrat el seu suport públic a la iniciativa.

Entre el seu calendari d’activitats per a enguany, després de la presentació de la pedrera el passat mes d’abril i la celebració de la pròxima Copa d’Espanya, destaca la jornada tècnic esportiva inclusiva “I Clinic de Ciclisme Adaptat de la Comunitat Valenciana”, que tindrà lloc al setembre en el Circuit de Ciclisme Outdoor de la Pobla de Vallbona.

Asimismo, los miembros de la cantera de ciclismo adaptado creada por Unlimited Wheels participarán en otras pruebas oficiales, o carreras populares, como las restantes pruebas del calendario de la Copa de España, el Campeonato de España de Ciclismo Adaptado o el Campeonato Autonómico de la Comunitat Valenciana. En cuanto a las carreras, los canteranos competirán con handbikes tanto en el Maratón y Medio Maratón València, la Volta a Peu de la ciudad, como en la 15K nocturna y el Triatlón València.

Així mateix, els membres de la pedrera de ciclisme adaptat creada per Unlimited Wheels participaran en altres proves oficials, o carreres populars, com les restants proves del calendari de la Copa d’Espanya, el Campionat d’Espanya de Ciclisme Adaptat o el Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Quant a les carreres, els jóvens del planter competiran amb handbikes tant en la Marató i Mitja Marató València, la Volta a Peu de la ciutat, com en la 15K nocturna i el Triatló València.