Notes de premsa

València serà la seu dels Gay Games 2026

 • , ,

La candidatura valenciana es proclama guanyadora, per davant de Munic i Guadalajara

València acollirà els Gay Games l’any 2026. Després de mesos de preparatoris i una última presentació de la candidatura davant la Federation of Gay Games (FGG) esta mateixa setmana, la delegació valenciana ha aconseguit convéncer als jutges.

Esta vesprada, a la ciutat de Brighton (Regne Unit), la FGG ha anunciat que València es convertirà en la seu oficial de l’esdeveniment. La capital del Túria competia en la fase final amb Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic). No obstant això, el caràcter de València com a ciutat oberta, igualitària, diversa i inclusiva ha decantat la balança a favor seu.

Des de Brighton, la representació de la candidatura –amb responsables de Valencia Bid City, Visit Valencia, la Fundació Esportiva Municipal (FDM), Lambda, ADI, l’Associació d’empreses i professionals per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana (AVEGAL) i els clubs esportius LGTBI+ Samarucs i Dracs– ha mostrat la seua “alegria i satisfacció” amb el veredicte de la FGG i ha expressat la seua confiança en que València “és una ciutat que està a l’altura d’un esdeveniment internacional com són els Gay Games”.

“El treball que hi ha darrere de la candidatura de València per a acollir els Gay Games ha donat els seus fruits i és per això que estem molt orgulloses i orgullosos. No obstant això, cal dir que, si València ha sigut triada, és també pels valors que la representen: som una ciutat tolerant i inclusiva, un lloc on totes les persones, sense excepció, poden gaudir d’una amplíssima oferta cultural, esportiva i d’oci”, ha valorat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé.

València serà la seu dels Gay Games 2026. La candidatura valenciana es proclama guanyadora, per davant de Munic i Guadalajara

València serà la seu dels Gay Games 2026. La candidatura valenciana es proclama guanyadora, per davant de Munic i Guadalajara

Així mateix, la federació internacional s’ha decidit per València tenint en compte la seua capacitat per a acollir un esdeveniment de les dimensions dels Gay Games. És a dir, el comité avaluador, que va visitar in situ les instal·lacions esportives de la ciutat, ha considerat que les seues infraestructures i equipaments esportius presenten la qualitat suficient.

A més, València resulta un potent atractiu tenint en compte el seu clima, amb més de 300 dies de sol a l’any; la seua gastronomia o la seua agenda cultural. També s’han valorat l’accessibilitat i les comunicacions amb la ciutat; l’aposta per la sostenibilitat i els espais verds; però, especialment, les possibilitats de desenvolupament personal que la ciutat ofereix a totes les persones, amb independència del seu sexe, origen ètnic, discapacitat o orientació sexual.

Així seran els Gay Games 2026

Els Gay Games 2026 se celebraran entre els mesos de maig i juny de 2026. L’esdeveniment durarà al voltant d’una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives.

Entre elles, trobem esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiac polo; i les arts marcials. També esports d’equip –bàsquet, vòlei platja, hoquei, futbol, softbol o rugbi–, modalitats individuals –esgrima, tennis, golf o ciclisme– i novetats com són els e-sports o el quidditch.

L’esdeveniment, que també inclourà diverses activitats culturals, atraurà, previsiblement, a 15.000 esportistes i 100.000 visitants, fet que suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d’euros. En aquest sentit, els Gay Games es convertirien en l’esdeveniment esportiu més important de la Comunitat Valenciana, després de l’America’s Cup.

Els Gay Games són un esdeveniment esportiu i cultural que, des de 1982, ofereix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, es durà a terme a Hong Kong.